7 Mart 2012 Çarşamba

10 Emir ve İlahi Celiskiler

Merhaba Moronlar,
Yani 500000 kere koyunlarin buraya bakmamasini tembihlememe ragmen, bu sazanlar halen benimle tartismaya devam etmeye kararli. Özellikle avatarimi koyunlar buradan uzak dursun diye onlarin deyimi ile seytansi koydum ama bu öküzler halen rahatsiz etmeye devam ediyor. Simdi son bir kez din ile ilgili kisa bir aciklama koyup bu konuyu kapatiyorum. Bu konu hakkinda yapilacak her türül banal yada sazanal yorumlari ise aninda silecegim.
3/3,4- O, sana Kitab’ı hak ve kendisinden öncekileri doğrulayıcı olarak indirdi. O, daha önce Tevrat’ı ve İncil’i insanlar için birer hidayet olarak indirmişti.Furkan’ı3 da indirdi. Şüphesiz, Allah’ın âyetlerini inkar edenler için şiddetli bir azap vardır. Allah mutlak güç sahibidir, intikam sahibidir.3
Tamam buraya kadar sanirim tüm kitaplarin Allah tarafindan indirilmis oldugu konusunda hemfikirsiniz. Bu cümledeki Furkan kelimesi genel olarak Kuran manasinda kullanilir ancak zaten indirilmekte olan bir kitabin tasdigini yazmak biraz mantiksiz degilmi? Sakin bu bahsedilen kitap baska birsey olmasin!? (Kendiniz arastirin).
Musaya gelen 10 Emir:
1- Seni Mısır diyarından, esirlik evinden çıkaran Tanrın Yahve benim.
2- Karşımda başka ilahların (tanrıların) olmayacaktır.
3- Tanrın Rabbin ismini boş yere ağza almayacaksın; çünkü Rab kendi ismini boş yere ağza alanı suçsuz tutmayacaktır.
4- Şabbat (Cumartesi) gününü takdis etmek için onu hatırında tut. Altı gün işleyeceksin ve bütün işini yapacaksın; fakat yedinci gün Tanrın Rabbe Şabbat'tır; sen ve oğlun ve kızın, kölen ve cariyen ve hayvanların ve kapılarında olan garibin, hiçbir iş yapmayacaksın; çünkü Rab gökleri, yeri ve denizi ve onlarda olan bütün şeyleri altı günde yarattı ve yedinci günde istirahat etti; bunun için Rab Şabbat gününü mübarek kıldı ve onu takdis etti.
5- Babana ve anana hürmet et, ta ki, Tanrın Rabbin sana vermekte olduğu toprakta ömrün uzun olsun.
6- Katletmeyeceksin. (Etmeyeceksiiiiiiiiiiiiiin demek etmeyeceksin demektir, o kadar)
7- Zina etmeyeceksin.
8- Çalmayacaksın.
9- Komşuna karşı yalan şehadet etmeyeceksin.
10- Komşunun evine tamah etmeyeceksin; komşunun karısına yahut kölesine yahut eşeğine yahut komşunun hiçbir şeyine tamah etmeyeceksin.
Simdi bu on emrin tartismasini acacak degilim ancak zeki olan her "insan" tüm bu emirlerin 3 taneye indirilebilecegini rahatlikla görebilir. 1) Dürüst ol, 2) Saygili ol, 3) Baskalarina zarardan kacin! Geriye kalan öcülü böcülü ruhani lisanada böylece gerek kalmiyor. Asagida incil ve kurandan bir iki alinti yaparak Tanrinin nasilda kendi emri ile celiskiye düstügüne bakin! Herseyi bilen "birinin" bu tip bir "insancil" hata yapmasi normalmi? Kisisel basari icin istisnalar yapmasi bencillik degilmi? Tipik insani davranis hatalari! Yapmazsan döverim haaa, tehditleri.... Bu tip davranislar tarihte diktatör yada krallarda görülür.  Incilin yeni Ahitininde Kral James tarafindan tercüme edilmis olmasi tabiki dikkate alinmasi gereken bir ayrinti degildir....
Incil: 2. Tarihler 15
12 Bütün yürekleriyle, bütün canlarıyla atalarının Tanrısı RAB'be yönelmek için antlaşma yaptılar.
13 Büyük küçük, kadın erkek, kim İsrail'in Tanrısı RAB'be yönelmezse öldürülecekti.
Incil: Hezekiel 9
5 Öbürlerine, "Kent boyunca onu izleyin ve kimseye acımadan, kimseyi esirgemeden öldürün" dediğini duydum.
6 "Yaşlıyı, genci, genç kızı, kadını, çocukları öldürün. Yalnız alınlarında işaret olanlara dokunmayın. İşe tapınağımdan başlayın." Onlar da tapınağın önünde duran İsrail ileri gelenlerinden işe başladılar.
7 Onlara, "Tapınağı kirletin, avlularını cesetlerle doldurun. Haydi başlayın!" dedi. Bunun üzerine onlar gidip kenttekileri öldürmeye başladılar.
8 Onlar halkı öldürürken ben tek başıma kaldım. Yüzüstü yere kapanıp, "Ah, ey Egemen RAB! Öfkeni Yeruşalim üzerine boşaltırken, geri kalan bütün İsrailliler'i de mi yok edeceksin?" diye haykırdım.
9 "İsrail ve Yahuda halkının günahı pek büyük" diye karşılık verdi, "Ülke kan, kent haksızlık dolu. Onlar, 'RAB ülkeyi bıraktı, RAB görmüyor diyorlar.
Incil: Levililer 26
22 Üzerinize yabanıl hayvanlar göndereceğim. Çocuklarınızı öldürecek, hayvanlarınızı yok edecekler. Sayınız azalacak, yollarınız ıssız kalacak.
23 "'Bununla da yola gelmez, bana karşı çıkmaya devam ederseniz,
24 ben de size karşı çıkacağım, günahlarınıza karşılık sizi yedi kez cezalandıracağım.
25 Bozduğunuz antlaşmamın öcünü almak için başınıza savaş getireceğim.Kentlerinize çekildiğinizde aranıza salgın hastalık göndereceğim. Düşman eline düşeceksiniz.
Kuran: Bakara 2
190 Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda siz de savaşın. Ancak aşırı gitmeyin. Çünkü Allah aşırı gidenleri sevmez.
191 Onları nerede yakalarsanız öldürün. Sizi çıkardıkları yerden (Mekke’den) siz de onları çıkarın. Zulüm ve baskı adam öldürmekten daha ağırdır. Yalnız, Mescid-i Haram yanında, onlar sizinle savaşmadıkça, siz de onlarla savaşmayın. Sizinle savaşırlarsa (siz de onlarla savaşın) onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir.
Kuran: Tevbe 9
111- Şüphesiz Allah, mü’minlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştırArtık, onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve ölürler. Allah bunu Tevrat’ta, İncil’de ve Kur’an’da kesin olarak va’detmiştir. Kimdir sözünü Allah’tan daha iyi yerine getiren? O halde, yapmış olduğunuz bu alışverişten dolayı sevinin. İşte asıl bu büyük başarıdır.
Hepsi SEVGI ugruna. Öldürdükce daha cok seveceksiniz ve Allahin sevgisini hissedeceksiniz.

Daha bircok örnek yazabilirim ancak "zekasini" kullanabilen birisi sanirim sonucun nereye vardigini görebilir. Kurani, İncili yada Tevrati okumadan ve karsilastirmalari yapmadan bircok sigirin tehditkar sekillerde yorumlar yazacagini cok iyi biliyorum, cünkü hicbiri gercegi görerek inancsizliga ve buna bagli olarak bir bosluga ve izolasyona düsmek istemiyor. Sonuc olarak "peki o zaman neye inanayim yada ibadet edeyim" sorusu olusuyor. (Beni kim yönetsin? Beni kim kullansin? Hayati sorumlulugumu kim verecegim ben simdi? Birini takip etmeliyim! Mehdim nerde benim?) Bir inanca sahip olmak istiyorsaniz buyurun bir tane edinin piyasa inanc pazari gibi zaten, sec begen al. Inanclar üzerine yapilan tartismalari sanki kisisel bir saldiri olmak görmek, inanciniz konusunda ne kadar "zayif" oldugunuzun kanitidir. Bilmeden inanmak inandirilmis olmaktir! γνῶθι σεαυτόν

Aylardir cesitli ve farkli seyler yaziyorum ve "sürekli" olarak herhangi bir din, tarikat, inanc yada gruba dahil olmadigimi belirtiyorum. Ancak sigirlar dogduklari günden itibaren bir sürü icinde yasamayi zorunlu gördükleri icin bu tip bir "düsünceyi" algilamakta feci bir sekilde zorlaniyorlar. Herkeste bir "yalniz" kalma korkusu basliyor. Dislanma korkusu, izolasyon korkusu vb.
Kim izole oldu? Sen mi yoksa koyunlarmi?
Ya onlarla kalacaksin ve.....
Kacinilmazi yasayacaksin.
yada
Kim oldugunu bileceksin ve doga kanunlarina uyacaksin.
Hayat herzaman böyle, darwinizmin cöktügünü idda eden koyunlara bir müjde verelim, "ehüheheheee evet o teori gecersiz". Eger bu teorinin gecersiz olduguna inanmaya devam etmeye kararliysaniz aynen devam edin. Güclü ve zeki olan hayatta kalir cünkü zayif ve beyinsiz olan alt sinifi zekice tüketir ve kendi sonunu getirmez. Bu doganin kanunudur ve hicbir "güc" bunu degistiremez. Anladinizmi? Hicbir "güc" bunu degistiremez! Ben en güclüyüm, Ben en zekiyim yada Ben en kudretliyim diyen kibirli bir "varlik" dahi bu kanunu degistiremez. Bu düzen hep vardi ve hep ayni idi cünkü bu düzen dogru yada yanlis diye bir kavrami "tanimiyor". Doga kendi kanunlarini yazdirmiyor veya anlatmiyor, o sadece gösteriyor ve hissettiriyor. İste bu kanunlari anlamis olan bir varlikta Tanrinin kendisi oluyor. Cünkü baska bir yol yok!
Dogada ve evrende tesadüf diye birsey yoktur, hersey bir döngüde isler ve kendini tekrar eder. Tipki ölümden hayat dogar döngüsü gibi, herseyin bir zamani var. Bu sayede kutsal kitaplardaki kiyamet haberleri bu döngüleri anlamis olan bilgeler (insanlar) tarafindan yazildi. Cünkü döngü zamanlarini izlediler ve tekrarlari gözlediler. Sonuc olarakta beyinsiz sigirlari edindikleri bilgiler dogrultusunda köleleri yaptilar, cünkü artik onlar biliyordu ve bilginin verdigi gücün farkina varmislardi. Gizliligin nedeni ise ayni savanada sigirlar olmadan bir aslan sürüsünün hayatta kalamayacagi gercegi idi. Bir grup bilgisi ile yönetmeyi bir digeride "korunma" umudu ile yönetilmeyi tercih edip sorumlulugu bir üste vermis oldu. Sigirlar arada bir verdikleri "kurbanlar" ile tüm sürünün korunmasi teklifini kabul etmis oldular. Insani mantikta buna kisaca calistir ve savasta öldür prensibi denir. Tipki sigir sürüsün verdigi 1-2 kurbanin ardindan 1-2 saat yasadigi soktan sonra hayatin tekrar normale dönmesi gibi aynisi insanlar arasindada yasanir. Haberler ölen askerlerin haberini verir ve ertesi gün herkes yine hayatina kaldigi yerden devam eder. Görüyorsunuz sapsallar, arada hicbir fark yok! Ve hicde olmadi! Bu sistemi kontrolü altinda bulunduranlar doga kanunlarina ve onun döngülerine bagli olarak yönetirler. Iste bu yüzden size büyük bir savasin, pandeminin yada dogal afetin neden gerekli oldugunu izah ettim ancak anlayabilenlerin sayisi parmakla sayabilecek kadar az. Bu yöneticilerin icin Allah yada Yahweh gibi birsey yok cünkü hepsi onlarin eseri. İste hergün pencerelerinden sürülere bakip davranislarini izlerken sanirim tipki benim gibi onlarda gülmekten kiriliyorlardir. Ancak tipki onlar gibi benimde bir umudum var: "belki birgün sorarlar" diye.
Benim sizlere vermekte oldugum bu hayirsever bedava bilgilere karsi bana hakaretlerde bulunmaniz dahi her seferinde beni bir o kadar daha iddialarim hususunda hakli cikariyor. Beni ister Seytan ister Satan ister Lucifer isterse Iblis olarak görün, sonuc olarak degisen birsey yok.
Su filmi seyredin. Mark Twainin Maceralari! Bir animasyon ancak iste orada seytan yada satan'in kim olduguna ve ne yaptigina iyice ama cok iyice dikkat edin!
Aynaya baktiginiz her anda kendi zekaniza karsi bir hakaret oldugunuzu bilerek bakin! Neden yapiliyor sorusunu sormak yerine "nasil" yapiliyor diye arastirmaya baslayinca ve anlayinca "neden" sorusunun bir önemi kalmiyor! 
Sonuc olarak göreceksinizki, tabi eger arastirisaniz ve sadece hayirsever birinin yazdiklari ile oturup kalmazsaniz, sigirlarin üretim fazlasinin yok edilmesi zorunludur ve eger bu islem insanlar üzerinde uygulanmaya baslanirsa, buna sebep olarak kutsal kitaptaki kehanetler yada savaslar sebep gösterilerek yok edilen sigir sayisi hayatta kalmis olanlar icin kabul edilir bir hal olusturur. Günahkarlardi, atesitlerdi, Tanriyi dinlemediler, ona uymadilar gibi bahaneler selale gibidir. Ardindanda sistem tekrar sil bastan devam eder ve ayni seyler tekrar yasanir! Fakat bu sayede evrimde bir adim daha ileri atilmis olur!!!
Ancak dünyadaki denge tekrar yerine oturdugu zaman Ay ve Europa uydulari kolonilestirilebilir. Fakat bu bilgi henüz sizler icin cok fazla bile. 
Simdi oldugunuz yere oturun ve mehdinin gelmesini bekleyin.... bekleyinnn..... bekleyiiiiiinnn.
Ohhh pardon koyun modelini koymayi unuttum galiba...
Bekleyiiin, o size zenginlik, refah ve ADALET getirecek.
Umarim artik su DIN konusuna bir nokta getirebilmisimdir. Gercekten bu konu üzerine yazmaktan biktim artik. Bir daha ne bana bu tip konular hakkinda yorum yazin nede soru sorun, hepsi aninda silinecektir. Ya ilerleyin yada diger sigilarla ayni mezbahaya dogru kosun. Birdahada bu bloga ugramayin!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder