9 Mart 2012 Cuma

Illuminati Iyi mi?


Hepimizin karsilastigi problemler, dünyanin problemleri, sizin problemleriniz ve su seytani Illuminati. Herseyin sorumlusu olan illuminati! Sizce bu dogrumu? Yüksek benzin fiyatlari, yüksek kiralar, yüksek enerji fiyatlari, sütün fiyati, elektrigin fiyati, issizlik, kalcada dökük pantolonu ile gezenler ve tikiler, muzik igrenc, kimse adam gibi arkadaslik kuramiyor, evinizin degeri düsüyor, borctasiniz, yakinlariniz belki askerde sehit oluyor, artik McDonalds da 2TL lik menülerde yok, anne ve babaniz kiranizi ödüyor, üniversite harclarinizi ödeyemiyorsunuz, eger devlete karsi degilse bile ailenize karsi kendinizi köle gibi hissediyorsunuz, korkuyorsunuz! Ya anne babam vefat ederse ve kalan miras suyunu cekerse! Ne yapacaksiniz? Palyaco gibi giyinmeye basliyacaksiniz. Dar pantolonlar giyip omuzunuza bir tane canta asacaksiniz. Eski model bir bisiklete binmeye basliyacakv e siyah cerceveli günes gözlügü takacaksiniz. Tayt ve balerinalarinkine benzer converse ayakkabilar giyeceksiniz. Kendi sigaranizi kendiniz saracaksiniz. Yetiskin oldugunuzu saniyorsunuz ama aslinda sadece yetiskin elbisesi giymis bir cocuksunuz. Anne babanin kredi karti ile aldigi bir elbise. Kölesiniz! Upps, yakalandiniz, foyaniz ortaya cikti!
Bir köpek degil belki iki köpeginiz var. Iki köpeginizin olmasini size belkide yatirimciniz „iyi bir yatirim“ diye önerdi. Vespa motora biniyorsunuz. Yetiskin yastaki bir cocugun manasiz hareketleri.
Tabiki herseyin sucunu illuminatiye atmak lazim. Gercektende öylemi?

Sanirim artik bazi gerceklerin farkina varmanizin zamani geldi. Sadec birkacinizin duymak isteyebilecegi gercekler. Aci gercekler. Cogunuzun redettigi gercekler. En rahatsiz edici gerceklerden biride, ki bu gercekten gercek. Bircogunuz belkide neden bahsettigimi anlayamayacak. Ancak egerki mantiginizi sadece ufak bir kismini kullanirsaniz gercegin kacinilmaz oldugunu görebilirsiniz. Sizi sok etmemek icin, sizlere sadece kisaca aciklamaya calisacagim.

Ülkelerin bugünkü problemlerine dikkatlice bir bakamanizi istiyorum. Aslinda bunu dahada kisaltayim. Enflasyon, icra ve deger kaybi... bunlar artik karmakarisik degilmi? Ama ben sizden kendinize „bir“ soru sormanzi istiyorum. Bu karisikligi „kim“ yaratti? IMF? Hükümetiniz? Bankalar? Illuminati? Hayir! Tüm bu karisikligin tek sorumlusu sizsiniz! Sadece siz! Bu, ta ki insanlarin güclerini krallara kaptirmalarindan beridir süregelen bir sürec. Daha önce belirttigim problemlere tekrar bir göz atalim.
Enflasyon: Bu sizin hirsiniz yüzünden olustu! Illuminati parayi basti ve sizde kredi olarak aldiniz. Hicbirsey yapmadan zengin olabilileceginizi umdunuz. Kim daha kötü? Parayi basanmi yoksa parayi karsiliginda hicbirsey yapmadan almak isteyenmi? Emlak piyasasinin balonu siserken bircogunuzun yaptigida bu degilmiydi? Kredi ile ev al, yatirim yap. Bu kisiler evleri yatirim olarak görüyorlardi. Bu kisiler hatta isimlerini evsahibinden yatirimciya cevirmislerdi. Onlar gözlerinde „$“ amblemleri ile geziyordu. Onlar evleri pazarlarken birde sanki bir isadami gibiymiscesine etrafta hava atiyorlardi. Onlar ucuz isci calistirip onlari sömürerek ve hicbirsey yapmadan krediler ile cabucak zengin olmayi düsünüyorlardi. Simdi kötü olan kim? Biriniz zenginligi icin calisiyor ve her kurusu icin alin teri döküyor. Belki kan ter icinde kaliyor ama sonucta istedigimi aliyor, kendi kazanciyla. Krediciler ise diger taraftan sadece caliyorlar. Yani birinin güc bela kazandigi parayi, onlar hicbir efort sarfetmeden almak istiyorlar. Bunun komsunuzun evinize gelip herseyinizi ödünc alip gitmesinden bir farki yok. Iste böylelikle bu gibiler daha fazla ev alabilmek icin daha fazla para istediler. Bu yeni para birinin elinde olan ve güc bela kazandigi paraninda degerini düsürdü. Illuminati kimsenin eline zorla parayi sikistirmadi. Bu hirs ve kolay para hastalari en yakindaki bankaya gidip gelecekteki Vehbi Koc olma hayallerini gerceklestirmek istediler. Iste bu yüzden enflasyon var! Illuminatinin degil hirsli olanlarin yüzünden. Hadi suna biraz daha derinden bakalim. Eger buradaki „kötü“ gercekten sizseniz, peki illuminati ne icin var? Beyniniz o kisimlara girebiliyormu veya girmek istiyormu? Benzin fiyatlarina bir bakin. Sizce bu kimin sorumlulugunda? Hirslilar sürüsünün! Ödünc ala ala enflasyonu arttirdilar ve buna bagli olarakta benzin fiyatlari ve digerleri! Egere bana illuminati insanlari bu yola sokup borc almalarini sagladi diyorsaniz, kendinize su soruyu bir sorun! Kendini birsey zanneden bir kodaman bankada oturmus mortgage kredisini beklerken sizce aklindan ne geciyordur? Hirs , hirs, hirs ve daha fazlasi. Belkide emlak balonu zamanindan tanidiginiz ve emlakciliga soyunmus birileri vardir. Tek düsündügü sey paraydi degilmi. Hatta kendilerini masum birsekilde „ilk kez ev yatirimina giriyoruz“ diye tanitanlar dahi suclu. Evi neden aldiklarinida sorarsaniz alacaginiz cevap sudur: saniriz bu iyi bir yatirim! Nasil olurda ödünc para ile yatirim yapilir???? Baska bir deyisle, nasil oluyorda baskasinin kazanmis oldugu para ile onu ödünc alarak yatirim yapilabiliyor. Bu gercekligin kanunlarina uymuyor bile! Bedavaya yemek yok. Bedavaya hicbirsey yok.
Simdi ne yazdigima iyice dikkat edin. Illuminati, sizi, karsiliginda birsey yapmadan para istediginiz icin seytanin kendisi olarak görüyor. Hatta bunun dahi üzerinde, sizin hayal ürünü oldugunuzu düsünüyorlar. Hayal ürünü oldugunuzdan dolayi sizlerin hayatin gercekleri ile basedemeyeceginizin kararini verdiler. Onlar aslinda insanlik adina birsey yapiyorlar. Ist gercek bu. Acsan avlanmak zorundasin. Egerki birsey yapmadan yemek elde edebileceginizi saniyorsaniz hayatinizi yönetmekten acizssiniz demektir. Gercek hayati yönetmeyi beceremediginiz icin, illuminati sizler icin bu rolü üstleniyor. Hayal ürünü bir varlik, toplumunun diger „gercek“ üretken üyelerine yük olmamasi icin kontrol atina alinmak zorundadir. Ev kredileri icn bankalarda sirada bekleyenlerin hepsinin aslinda ac olduklari dikkatinizi hic cekmedimi!

Bu konu üzerinde baska yazilarimdada duracagim ama simdilik bu kadar yeter.

1 yorum: