8 Mart 2012 Perşembe

"Insan Tanri Uyusturucusu" Bagimliligi


Merhaba Moronlar,

Kurtaricilardan bahsedince akla hemen  yeni bir babalik yapacak figür geliyor, iste bu figür koyunlarin sorumlulugunu üzerine alacak ve böylece "zor" kararlar vermek zorunda kalmayacaklar.

Buna yapay rahim demek gerekir - insan tanri. Insanlar daima baslarinin caresine bakacak birer anne ve baba ararlar. Bunu öyle cilginca bir sekilde isterlerki, elde etmek icin yapamayacaklari sey yoktur. Insanlar dogduklari andan itibaren bedava bakilmaya bagimli olurlar - sebebi ise insanlarin dogadaki diger varliklara nazaran gelismek ve bagimsiz olmak icin cok daha uzun bir süreye ihtiyaclari oldugudur. Bir cocuk bebeklikten blug cagina, yaklasik 13üne kadar bebek gibi bir bakim görür. Bu yastan evvel fiziksel olarak kendine bakacak bir kapasiteye sahip degildir (birkac istisna mevcuttur ancak istisnalar kaideyi bozmaz). Her diger canli, blug cagina erismeden yuvadan "disari atilir". Gerekirse anneleri sert ve vahsi tavirlar göstererek onlari korkutur ve yuvadan kacirtir.
Insanlar bu tip "uzatilmis" bebeklik sürecleri yüzünden ergenlestiklerinde dahi bu hizmete bagimli kalirlar. Bu özellikle böyle, cünkü insan zihni 4-5 yaslarinda iken olgunlasir. Bu yaslarda dünyaya olan temel mental bakisiniz asla degismez. Anaokulunu yada ilk okul 1. sinif zamanlarinizi düsünün - o zaman nasil davranmis, hissetmis yada düsünmüs iseniz bugünde bunun aynisni yapmaktasiniz. Eger 5 yasinizda iken rahat, zeki, sömürgen ve risk alabilen bir cocuk iseydiniz, bugünde aynisinizdir. Eger aptal, ilgisiz ve antisosyal idiyseniz, bugünde aynisinizdir.
Yani zihniniz 5 yas sularinda tamamen gelismis olur, ancak yinede en az 10 seneyi ebeveynlerinizin yaninda bebek gibi bakilarak gecirirsiniz. Iste bu davranis size bakan insan tanrilara karsi DEVASA, hemde cok DEVASA bir aliskanlik ve bagimlilik olusturur. 5 yas sularinda zihniniz calismadan/avlamadan ac kalacaginizi tamamen anlayacak bir mental kapasiteye sahiptir, ancak bu size henüz aciklanmiyor.... Bunun yerine ebeveynleriniz tarafindan REALITEden uzak tutulursunuz ve size yemegin sihirli bir sekilde her aksam tabaga kondugunu söylerler ve "BIZ, Ebeveynlerin, sihirli bir sekilde yemegi buluruz ve diledigin diger seyleride SENIN ICIN önüne getiririz" derler. Cocuk bundan kacip kurtulamaz cünkü yasi 5 iken hem GERCEGI (yemek icin calismalisin) hemde FANTAZIYI (insan tanrilar sana yemek getirir) ayirt edebilecek kadar zihni gelismistir - ancak VÜCUDU henüz GERCEGI uygulayabilecek kadar gelismemistir.
Bu sekilde bir cocuk yetistirme, cocugun etrafinda harfiyen bir MATRIX olusturur. 10-14 yilini "harikalar diyarinda" gecirmesi gerekir!
Cocugun liseye baslamasi ve insanlarin nasil hayatta kalabilecegi hususunda ögrendigi herseyin birer YALAN oldugunu anlamasi ile bu "GERCEK" sisteme karsi asice davranmasi pek bir sürpriz teskil etmiyor gibi. Yasi 18 ama en az 17 yasina kadar hersey ona insan tanrilar (ebeveyn) tarafindan saglandi. Yani bu kisinin kendisini hergün beslemesi icin baska INSAN TANRILAR aramasi cokmu sasirtici oluyor? Bir cok kisi liseyi bitirene kadar ne okuldan nede ebeveynlerinden dogru dürüst bir cek nedir, senet nedir, sigorta nedir, kredi nedir, borc nedir gibi derinlemesine bir egitim almazlar. Lise bitip gercek hayata atildiklari zamanda herseyin ne kadar karmasik, acimasiz, zor ve adaletsiz oldugunu gören zavallida tekrar ebeveynlerinin "kucagina" dönmekten baska bir care görmez. Taki evlenip yuvadan cikmasi zorunlu hale gelene kadarda anasinin memesinden emmeye devam eder.
Averaj bir sahis ebeveynlerinin ona sundugu uyusturucuya bagimlidir - INSAN TANRI UYUSTURUCUSU! Emilebilecek bir enerji bulabilmek icin yani INSAN TANRI UYUSTURUCUSU "doz"u icin gereken herseyi yapmaya hazirdir. Simdi neden secilen politik baskanlarin yemin törenlerinde insanlarin sevincten havalara uctugunu anlayabiliyormusunuz? Buna öfori denir cünkü bu bagimlilara en sonunda, dogduklarindan beri kancayi taktiklari INSAN TANRI UYUSTURUCUSU "doz"u verilmeye baslanmistir.

(Dozumu ver abi, n'olur abiiiiiii. Kutsa bizi, yardim et bize, kurtar biziiiiiii)
Bu yüzdende gözlerinde bir isilti belli olur, salyalari akmaya baslar, kalpleri carpmaya baslar, elleri terler, uyusurlar, cekingenlikleri azalir, yüce bir UCUS yasarlar.... sebebi ise uyusturucudur. Bardaki alkolik ayyaslarin gece 12den sonraki halleri ile ayni benzerlikleri tasirlar... cosup eglenirler - bagirip cagirirlar, hoplayip ziplarlar, nara atarlar. 
Elitler ise cok daha farkli yetistirilirler - realiteye cok daha yakin bir sekilde. Sonuc olarakta kendilerini TANRI UYUSTURUCUSUNA ihtiyaci olanlarin karsisina "saglayici" olarak koyarlar. Buna bagli olarakda güc elde ederler - iste bu kadar basit.
Tipki her uyusturucu bagimlisi gibi, ASLA tatmin olmazlar. Ve tipki diger uyusturucular gibi asla problemi cözecek miktarda "doz"u elde edemezler. Bu yüzdende her defasinda "saglayiciya" daha fazlasi icin geri dönmek zorunda kalirlar. Tabiki bir cocuk ebeveynlerinin emirlerine uymamayi seve seve tercih ederdi ancak INSAN TANRI UYUSTURUCUSU "doz"unu elde edebilmek icin ebeveynlerinin otoritesine boyun egmek zorundadir. Averaj bir yetiskin kendisine uyusturucusunu verecek BABASINI arar - karsilik olarakda evdeki can sikici isleri yapar.
Diyelimki yaklasik 9 yasindaki bir cocuk örnegin bir ciftlikte, bir yetiskinin kaldirabilecegi kadar agirligi kaldirabilir. Yani teorik olarak bu cocugunda tipki bir yetiskin gibi yaptigi is icin ödenmesi gerektigini savunabiliriz, ancak isi bedava yapmasi gerektigi hususunda KANDIRILDIGI icin onun yerine TANRI UYUSTURUCUSU ile beslenir. Topluluklar, tipki diger bagimlilar gibi asla uyusturucuyu elde etmek icin harcadiklari ayni eforu aslinda bu bagimliliktan kurtulmak icin kullanabileceklerinin farkina varamazlar. Fakat insanlarin ebeveynleri tarafindan farkli sekillerde yetistirilmesi ile tanri uyusturucusuna olan bagimliliklari, bu zaaflarinin ötesine nasil gececeklerini görmelerine engel olur.
(Hadi bir vurus daha yap, sen onsuz yapamazsin, onsuz bir hicsin!)
Yani, bir dahaki sefere politik karakterler TV de yada meydanlarda belirdiklerinde ve koyunlarin nasilda üzerlerine yigildiklarini görünce, histeriyi seyrederken, eroin bagimlisi bir junky'nin eline bir torba pudra sekeri verildikten sonra nasil mutlu "göründügünü" düsünmenizi istiyorum!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder