9 Mart 2012 Cuma

Kariyer Kadinlari


Merhaba Moronlar,
Gelecek 60 yil icerisinde dünyada "beyaz irk" diye birsey kalmayacak. Avrupa birligide zaten salaklarin devlet yardimlari ile egitim ve ev elde ederek kendilerini kölelestirmesi icin olusturulmus bir plandi. Deha olmaya gerek olmadan dahi avrupali kadinlarin amerikali kadinlara model teskil ettiklerini görmek mümkün. Ona egitim ver - egitimini o kadar cok sevecekki kocasi ikinci plana düsecek. Birde su yönden bakin; en yüksek bosanma orani avrupanin en sosyalist ülkelerinde olusuyor. Kisaca kadinlara egitim ver, böylece bosanma orani yukari firlarken cocuk üretim orani ise asagi iner. Kendi kendini IMHA etmekten bahsediyorum.
Ha birde kendilerini tüm bu islemler sirasinda iyide hissediyorlar. Aptallik!!! Ölmekte olan Avrupalilar (gelecek) para sikintisindan dolayi ellerindeki herseyi satmaya baslayacaklar. Tabi tüm satislardan kurnaz yahudi ailelerinin faydalanmayi ihmal etmeyecek olmalari sanirim pekde sasirtici olmaz. Aslinda beyazlar aralarindaki en cok kölelestirilmis olanlar. Tabiki medyanin odaklanmayi nereye yönelttigi ile gerceklerden uzak kalmak en kolayi.
Bugünün genc kadinlari, kafayi takmis, kariyer manyagi olma yolunda ilerlerken yaptiklari isin aslinda "hicbir anlam tasimadigini" yaklasik 20 aylik bir zaman zarfinda izah edilerek tekrar eski hallerine getirilebiliyorlar. Su üniversite okuyanlarda bir sekilde "ben önemliyim", "benim bir fark yaratabilirim" gibi düsüncelere kapiliyorlar. Buda doktorlarin ilk senelerini bitirdikten sonra düsünmeye basladiklari hayali seylerden biri. Buna tipki 300kg lik bir sisman hatuna "sen cok güzelsin" diye üstüne üstüne üstüne üstüne tekrar etmek denebilir, böylelikle kisa bir süre sonra görünümü ve kisiligi üzerinde yeni bir bakis acisi yaratmasi mümkünlesir.
Buda yüksek egitim almakta olan kadini izah etmeye yetiyor. O kisaca bir klon fabrikasina sokuluyor kendisine "SEN ÖNEMLISIN - YAPTIGIN SEY GEREKLI - INSANLIGI KURTARABILIRSIN" deniyor -- bunlar ona 6-10 senelik egitimi süresinde sürekli olarak tekrar ediliyor.
"SEN ÖNEMLISIN - YAPTIGIN SEY GEREKLI - INSANLIGI KURTARABILIRSIN"
"SEN ÖNEMLISIN - YAPTIGIN SEY GEREKLI - INSANLIGI KURTARABILIRSIN"
"SEN ÖNEMLISIN - YAPTIGIN SEY GEREKLI - INSANLIGI KURTARABILIRSIN"
"SEN ÖNEMLISIN - YAPTIGIN SEY GEREKLI - INSANLIGI KURTARABILIRSIN"
"SEN ÖNEMLISIN - YAPTIGIN SEY GEREKLI - INSANLIGI KURTARABILIRSIN"
"SEN ÖNEMLISIN - YAPTIGIN SEY GEREKLI - INSANLIGI KURTARABILIRSIN"
Üstüne üstüne ona bunlar tekrar ediliyor ve sonuc olarak MÜKEMMEL bir IDEALISTIK PROGRAM a dönüsüp toplumda gercekten birseyleri degistirebilecegine inanmaya basliyor ve bu fikrini uygulayana kadarda durmaya niyetinin oladigini kendine tekrar ediyor. Tabiki istedigi sonuca asla varamayacaktir. Tipki doktorlarin ecza endüstrisi icin günden güne fahiselik yaptiklari gibi, o da aptalca bir kibirle daha üst bir düzenin kendisini bir arac olarak kullandigini göremez. Bir yüksek ögrenimli kadina 11. Eylül olaylarinin planlanmis bir operasyon oldugunu anlatirsaniz bircogu bunun dogru oldugunu dahi kabul eder ancak eger onlara ögrenimlerinin hicbir seyi degistirmeyecegini söylerseniz tahmininizden cok daha kisa bir sürede karsiniza canavar kesilirler. Esasinda yüksek ögrenimli birer "steril" tavuk olduklarini kabul edemezler. 
Iste görüyorsunuz, kadini kariyere iten sey ögrenimi icin gereken krediyi geriye ödeme sebebinden cok kendini icinde bulundugu hayal dünyasinda "önemli" görüyor olmasidir. Tipki embesiller gibi formlari yada kagitlari doldururlar, tezleri hazirlarlar, sablonlari rakamlarla doldururlar, histeri yapip kontrolleri altinda dahi olmayan seyler yüzünden uykulari kacar. Örnegin tanistigim bir kadin 27 yasina kadar "bagimlilik bilimi" üzerine okumus ve bana saatlerce isinin ne kadar önemli oldugunu, yaptigi ile nasil bir farklilik yaratabilecegini ve bunun onu nasilda heyecanlandiriyor oldugunu anlatmisti. Bu hayal onu gecenin gec vakitlerine kadar ayakta tutumustu. Kareli kagitlarin basina cöküp numaralari düzenleyerek ne manaya geldiklerini anlamaya calismisti. Bir arastirmaci olarak asla esas gercek noktasina ulasmasina imkani yoktur - ki arastirmaci olmanin sebebide budur. Kendini bir arastirmaci olarak görmekten cok "dünyayi kurtarabilecek kisi" olarak farz etmisti - tipki üniversitede ona ögretildigi gibi. Üniversite mezunu bir kadinla görüsünce bu izahatin bu grubun büyük bir kismi icin gecerli oldugunu görürüsünüz. 
Örnegin bir kadin sosyal bir görev yapiyorsa kendi hakkinda nasil düsünür? Bir sosyal isci olarakmi yoksa dünyayi kurtarabilecek biri gibi mi?
Yönetim yada "dünyayi kurtarmak"?
Psikoloji yada "dünyayi kurtarmak"?
Sosyoloji yada "dünyayi kurtarmak"?
Ecza yada "dünyayi kurtarmak"?
Avukat yada "dünyayi kurtarmak"?
Hangisini secerse secsin sonuc olarak yapacagi sey sadece kocaman bir hayal olacak.
Örnegin Burger King de calisirken tepede ucusan sef ari calisanlara islerinin önemi hususunda güzel sözler söyler ve "sen sadece bir isci degilsin", "sen bu grubun bir ortagisin" gibi laflarla iscilere "sen önemlisin" düsüncelerini asilar. Calisan kasaci ise bu tip laflarin üzerine yaptigi köle isini oldukca ciddiye almaya baslar cünkü o sadece bir kasaci degildir, o bir "ortaktir", böyleliklede dünyayi kurtarabilecegini dahi düsünmesi mümkündür. Yürü be oglum.....
Ne demek istedigimi anlamissinizdir umarim. Bir gardiyana sadece gardiyan oldugunu söylerseniz bu onu kariyerinden cok HAYATina odaklandirabilir. Ancak eger ona gardiyan yerine "GÖZLEME MÜHENDISI" gibi hayali bir sifat atarsaniz her sabah dünyayi kurtarmaya hazir halde ise gelmeye baslar. Ofis ortamlarinda ne kadar cok farkli sifatlarin kullanildigina dikkat ettinizmi? Örnegin bir ara sekreterlere "idari asistan" deniyordu sonradanda "asistan"a  dönüstüler. Yani, kendini sadece "sekreter" olarak gören bir kadinin klitorisini hayatindaki en önemli seylerin en üst sirasina koymasi olasidir, ancak eger ona "asistan" derseniz ve "önemli" oldugunu irdelerseniz, birden klitrosinin diger hayali amaclar ve öncelikler sirasinda oldukca geriye düstügünü görürsünüz. Asistanlar bir "fark" yaratabilirler!
Tek yapmaniz gereken koyunun kafasina yalandan bir tac koyup gerisini onlarin hayallerine birakmak olur.
Kadinlar icin yüksek ögrenim tipki bir gerzege pelerin giydirmek gibidir. Sanki sihirliymis gibi bir anda kendilerini süper kahraman gibi hissederler. Bir anda öncelikler aksam 6dan evvel altina kacirmamak yerine DÜNYAYI KURTARMAYA döner. Peki bunu mümkün yapan nedir? Yüksek ögrenimdeki sürekli tekrar edilen kisisel itibar ile bunu tasdikleyen bir kagit parcasinin kombinasyonu.
Simdi biraz ciddi olalim. Yukaridaki gerzegin kendini Bruce Lee zannetmesinin sebebi nedir? Giymis oldugu kostüm ve elindeki mincika degilmi? Gercekte bu gerzek teorik olarak bu kostüm olmadanda ayni kahramanlik tavirlarini takinabilir, fakat pratikte bu ortalama bir koyun icin imkansiz denecek birseydir. Iste sonuc olarak bir koyun "ne" yada "kim" oldugu hususunda talimat bekledigi icin, kadinlara sex hastasi, ev toplayan, cocuk doguran varliklar OLMADIKLARINI, bunun yerine onlarin birer mesih olduklarini ve dünyayi kurtarmalari gerektigini söylemenizlede ortaya cikacak sey bu olur:
(Shipton ananin kehanetlerini hatirlayan varmi?)
Sunlara bir bakin ve daha disi olarak nelerinin kaldigini söyleyin. Kirpilmis erkeksi saclar, cildirttiran omuz yastiklari. Ütülü pantolonlar, topuksuz ayakkabilar ve kesinlikle bir erkekte ereksiyon olusturamayacak duruslar. Tek kelime ile : STERILIZASYON
Peki bunlari steril yapan ne? Yüksek ögrenimde indoktrine edilen "sen önemlisin" düsüncesi ile hayati önceliklerini geri plana atarak olmalari gereken DOGAL hallerini unutup bir anda "Burger King Ortagina" dönmeleri. 
Artik insanlar birer PROGRAM olarak yapabileceklerinden fazlasini yapabileceklerini düsünüyor ve "önemli" olduklarini zannediyorlar. Orta seviyeli bir üniversite mezunu bayan günde sanki ülkenin basbakaniymis gibi saatlerce calisiyor..... hergün alakasiz kagitlar dolduruyor, anlamsiz toplantilara kosturuyor, is yemeklerine cikiyor, sanki insanligin üstünde yasadigi devasa bir transatlantik geminin makine dairesini yönetiyormus gibi hissediyor. SEN ÖNEMLISIN!! Yani üniversite öyle diyor. Simdi HAYATini bir kenara koy ve kücük bir programlanmis asker olarak üst zihinlere hizmet et.
2000 yilindan beri her klon tipki digerleri gibi gelisiyor. Ellerine ilahi programlar veriliyor ve inanilmaz kesinlikle devam ettiriyorlar. Sadece bugünkü kadinlarin hayatinin gidisati üzerine oturup bir düsünün, izleri takip etmek cok kolay. Okul, Üniversite, Master, cocuksuz, iliskisiz bir kariyer, son. Bunlari birde eskiden olan normal (dogal) sistemle karsilastirin. Ikiside, hem erkek hemde kadin NORMAL olmanin ne oldugunu unutmus gibiler. Ancak kadinlarin programlanisi en beteri. Bunca güzel gögüslerin yada kalcalarin isteyerek takim elbiselerin icine sikistirilmasini yada yaz boz tahtalarinin oldugu odalara tikistirilip cocuk yapamayacak duruma gelene kadar bekletilmesini izlemek ilginc. Bu yasamakmi? Bu HAYAT mi? Bu kadin olmak mi?
Yukarida izahtaki gibi bu iticiliginin bir SEBEBI var. Cünkü önemli oldugunu düsünüyor. Yani dünyayi kurtarmak varken ne diye bir salakla evlenip eve tikilayim diyor. 
Hey tatlim sorun nedir? Toz baglamis vajinanla kocan oynayabilecekken ofisinde oturup aksam 7 ye kadar dünyayi kurtarmak dahami zevkli?
PSSSST ---- hey..... evet sen sersem.... Buna Vajina deniyor... Bu kadini kadin yapan sey! ;-)
Ucan tekmeleri havalara sallamaya devam et tatlim. Sen kahramansin. Sen dünyayi seytandan kurtarmak icin gönderildin. Sadece sen uzun saatler boyunca calisip kendini feda edip mental sterilzasyonla klitorektomizasyona girersen sonunda herseyin bir anlami olacak, bekle ve gör. Devam et tatlim, göster neler yapabilecegini. Biz sana inaniyoruz. :-)
FAIL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder