8 Mart 2012 Perşembe

Israilogullarinin Yiyecegi ve Vahiylerin Kaynagi


Merhaba düsünebilen elitler ve koyunlar,
Bu seferki konumuz Musa ve Israilogullarinin misir cikisi seyahatlaeri sirasinda Tanrinin onlara gökten yagdirmis oldugu "özel" yiyecek. Bu konu tamamen bir fiksiyondur!
Peki, saka bir yana, bunun gercekten böyle olmus olabilecegine inanan varsa lütfen hemen bu sayfayi kapatsin ve kendini en yakin trenin altina atsin. Ne kadar az koyun eksik olursa o kadar iyidir!  Ibranicede bu gidaya "Manna" deniyordu ve manasi "Bu nedir?" demek idi. Manna kelimesi ayni zamandada misir dilinden gelen Mennu yani yiyecek kelimesinin bir devsirmesi idi. Sanirim böyleliklede "Menü" kelimesinin nereden geldiginide görmektesiniz!
Manna icin yapilan izahtlar ise söyle:
  • Kücük - ince
  • Yuvarlak - lapa gibi
  • Beyaz
  • Tatli
  • Sert
  • Erimis
  • Gökten (günlük) yagan
  • Günes isiginda eriyen
Misirdan Cikis 16
14 Çiy eriyince, toprakta, çölün yüzeyinde kırağıya benzer ince pulcuklar göründü.
Böyle görünüyor olabilirlerdi fakat bunlar sadece sekerli ve bir halki 40 sene kadar besleyebilecek bir diyet sunmalari imkansizdi. Ancak onun yerine yine cig (nem) sonrasi bir gecede biten ve yapilan "Manna Nedir" izahatalarina göre günes altinda yine ayni gün yok olabilen bir baska bitki var! Mantarlar.
Evet, Israilogullari haftanin 6 günü bunlari toplayip bir günü tatil yapip ziyafet yapiyorlardi. Insanlar topladiklarini biryerde biriktiriyor ve oradanda herkese esit miktarda dagitiliyordu, böylece kimse acliktan ölmüyordu. Fakat mekan ve hava degisikliklerinin daima ayni mantar türünü türettigide söylenemez! Musa henüz israilogullarini o bölgeye dogru getirmeden evvel elitlerden aldigi tüyolar dogrultusunda ac olan halkin onu takip etmesi icin yiyecegin nasilda Tanri tarafindan onlarin gidecegi yere gökten yagacagini yaglandira ballandira anlatmisti. Yani elitler mantarlarin ne oldugunu ve cesitlerinide cok iyi biliyorlardi. Halkin yedikleri yiyecekler arasina bugün psikoaktif denen halüsinojen mantarlarda karisiyordu. Bu yüzdende halk kafalari güzel bir sekilde yasamaya ve Tanrinin dediklerini yapmaya devam ediyordu. Musanin bunu önceden bilmiyor olmasida düsük bir ihtimal! Yani kafasi güzel olmadan daga cikip nasilda Tanri ile geyik yapabilirdiki?!
Tanriiiiim, sen ne güzel bi seysin yaaaaaaaa, öpüjeeeeem. Ok baba sen ne dersen evet, abimizsin yani, yesssss. Tapijam sanaaa:-D
Hippiler dönemindede devletler sehirlerin üzerine LSD spreylemisti! Yani yapilmis olan sey hicde yeni birsey degil. Eskiden ne yapildi ise simdide aynisi yapiliyor.
Saka bir yana sanirim uyusturucu maddelerin gecmisteki etkilerini arastirinca ortaya buna benzer bir tablo cikabiliyor. Yani baska türlü bir dagin sizinle konusuyor oldugunu nasil "halüsine" edebilir ve buna gercektende inanabilirdinizki! Mantarlarin etkileri ve ritualistik kullanimlari gercektende cok eskilere dayaniyor. Hatta bugün bile bu ritualler ve mantarlarin kutsalligi korunmaya devam ediliyor. Bir kisim hatta mantarlarin karakterlere sahip olduklarini ve boyut ötesi iletisim icin gereken anahtarin kendisi olduklarini bile söylüyorlar. Yani her mantar kullanildiginda ayni etkinin olmamasi bunun mantarin bir karaktere sahip olduguna baglaniyor. Mantarlar yasayan birer canli varlik olarak algilanabiliyordu. Cünkü insanlara sihirli yetiler bahsedebiliyorlardi. Vizyon ve Vahiy gibi yetiler. :-)
Bu ve benzeri kitaplarda mantarlar ve insanlar üzerindeki etkileri inceleniyor.
Isa son yemegini 12 havarisi ile beraber yerken bir parca ekmek alip  kopariyor ve bunu havarilerine verirken: (Matta 26) 26 Yemek sırasında İsa eline ekmek aldı, şükredip ekmeği böldü ve öğrencilerine verdi. "Alın, yiyin" dedi, "Bu benim bedenimdir." diyor. Buradaki "Beden" (Body) kelimesi incil sözlügünde "Soma" olarak geciyor...... Yani Mantar!

Burasi Güney Amerika. Bir Penis Bahcesine benziyor degilmi! Fakat öyle olmadigini biliyorsunuz.
Mantar kullanimi bircok uygarlikta mevcuttu ve coguda onun yarattigi etkiyi ve görmelerini sagladiklari vizyonlar nedeni ile Mantari kutsal görmekte idi. Yani Mantar simgesi ile Günes simgesini karistirmayin! Mantar sembolizayonu bugünde gözümüzün önünde durmaktadir. Bircok sapka modeli halen Mantari temsil etmektedir. Yilbasinda bircok Mantar sekilli cikolata yada süs kullanilir. Hatta Mario Bross oyununda dahi Mario Mantar yedigi zaman özel güclere kavusur. Fakat günümüzde psikoaktif yada halüsinojen mantarlarin kullanilmasi yasaktir, cünkü koyunlar bunu bir oyun zannedip dozunu kacircaklari ve komalara girecekleri icin elitler onlara degerini bilemeyecekleri birseyi vermekten kacinirlar! 
Peki lafi cok fazla dolandirmayayim. Peygamber olarak islev görenlerin cogu halüsinojen maddelerin etkisi altinda vizyonlar görüyor yada vahiyler aldiklarini iddia ediyorlardi. Cogu vahiy anlarini incelerseniz, terleme yada titreme gibi semptomlari sizde görebilirsiniz. Bu tip semptomlar özellikle sinir sistemi nöro-toksik bir maddenin saldirisina ugradigi zaman yasanir, yani büyük ihtimalle ya mantar yenmistir yada zehrili bir canli sokmustur. Yasanilan sey birnevi sok anidir. Zihin ile bedenin baglari yani kontrol mekanizmasinin islevi cöker, buna bir nevi vücudu terk etme yada astral seyahat anida denebilir, yani gidiyor gibisinizdir fakat döneceginiz bellide degildir! Simdi siz mantarin ne oldugunu bilmeyen ve onun etkilerinden haberdar olmayan bir koyun sürüsüne böyle bir ani "vahiy aliyorum" yada "vizyon görüyorum" diye kolaylikla yutturabilirsiniz, cünkü insanlarin hic yasamadigi semptomplari sergilemektesiniz. Ayni sekilde Nostradamusta uyusturucu kullanarak vizyonlarini görüyordu! Anlayacaginiz kafasi güzel olan gördüklerini anlatiyor millet bunlara bir anlam getirene kadar canlari cikiyordu, hmmm sanirim buna bir 2000 senelik ugrasida diyebiliriz. :-) Halen milletin halüsinasyonlarinin aciklamalari ile ugrasiyoruz ve bunlari "ilahi", "yüce" yada "kutsal" bilgiler olarak anlamaya zorlaniyoruz. Artik yeter! Bu hikayenin kurgu olmasinin nedeni kimsenin o zamanda yasayip olaylari dogrudan sahit bir sekilde kayit etmemis olmasidir. Fakat eldeki kanitlar ve kritik "düsünme" dogrultusunda herkesin kendi sahsi masalini yazmasida mümkün!   

Hebrew University researcher: Moses was tripping at Mount Sinai

Hebrew University Prof. Shanon argues that Israelite religious ceremonies included use of drugs.

"And all the people perceived the thunderings, and the lightnings, and the voice of the horn, and the mountain smoking." Thus the book of Exodus describes the impressive moment of the giving of the Torah on Mount Sinai.
The "perceiving of the voices" has been interpreted endlessly since these words were first written. When Professor Benny Shanon, professor of cognitive psychology at the Hebrew University of Jerusalem, reads the verse, he recalls a powerful hallucinatory experience he had when he visited the Amazon and drank a potion made from a plant called ayahuasca.
Shanon presents a provocative theory in an article published this week in the philosophy journal Time and Mind. The religious ceremonies of the Israelites included the use of psychotropic materials that can found in the Negev and Sinai, he says.
"I have no direct proof of this interpretation," and such proof cannot be expected, he says. However, "it seems logical that something was altered in people's consciousness. There are other stories in the Bible that mention the use of plants: for example, the tree of the knowledge of good and evil in the Garden of Eden."
Shanon, former head of the Hebrew University psychology department, said his first experience with ayahuasca was in 1991 when he was invited to a religious ceremony in the northern Amazon in 1991 in Brazil.
"I experienced visions that had spiritual-religious connotations," he says.
Since that time, he has used it hundreds of times, and has published a book about the plant.
"Hypotheses have been around for 20 years connecting the beginning of religions with psychoactive materials," Shanon says. He believes the Israelites used two plants in Sinai and the Negev: one of them is wild rue, a hallucinogen used by the Bedoin to this day. However this plant is not identified with any plant mentioned in the Bible.
The acacia tree also has psychedelic properties, Shanon says, which the Israelites could have used. The acacia is mentioned frequently in the Bible, and was the type of wood of which the Ark of the Covenant was made. According to Shanon, he drank a potion prepared from a species of acacia while he was in South America, which caused similar experiences to those produced by the ayahuasca.
Shanon also sees signs of a hallucinogenic vision in the story of the burning bush. "Moses 'looked, and, behold, the bush burned with fire, and the bush was not consumed,'" Shanon quotes from Exodus 3:2. Time passes differently when under the influence of the plant, he notes. "That's why Moses thought the bush was not consumed. It should have been burned in the time he thought had passed. And in that time, he heard God speaking to him."
"But not everyone who uses a plant like this brings the Torah," Shanon concedes. "For that, you have to be Moses."

Moses: The Original Tripping Hippie

For those of you who thought that Moses was speaking to God on Mount Sinai when he received the Ten Commandments, Israeli researcher Benny Shanon has some news for you: Moses was trippin', dude.
That whole burning bush thing was really just one awesome psychedelic hallucination.
And y'all thought Moses just looked like the original hippie. Turns out he was the Real Deal.
This novel theory was crafted by Shanon, a professor of cognitive psychology at Hebrew University, who appears to be the Israel's Terence McKenna, the late ethno-botanist who took a lot of drugs and then came up with his unique "Stoned Ape" theory of evolution. (In short, McKenna's "Stoned Ape" theory is that monkeys took psychedelic mushrooms that propelled evolution forward.)
McKenna never had any evidence to support his "Stoned Ape" theory. And Shanon admits that he has no evidence to support his novel "Stoned Moses" claim either.
"I have no direct proof of this interpretation," and such proof cannot be expected, Shanon told Haaretz. However, he said, "it seems logical that something was altered in people's consciousness."
Not surprisingly, like McKenna was, Shanon is a regular user of Ayahuasca, an hallucinogenic plant from South America used by shamans and various Truth-Seekers.
But where exactly did Moses get his drugs in the desolate Sinai? Were there nomadic drug dealers making their living off selling desert drug trips to wandering Jews?
Shanon suspects that Moses used either wild rue, an hallucinogenic plant used by the Bedouin in the Sinai, or acacia, the wood used to make the Arc of the Covenant.
Shanon's theory appears in "Time and Mind," a journal that McKenna also wrote for in his time.
In one classic description of a drug trip apparently carried by the journal, McKenna describes it as "a Bugs Bunny cartoon gone mad."
UPDATE: An observant reader notes that this "Time and Mind" journal is a new incarnation and not the one McKenna wrote for. You can find Shanon's whole "Stoned Moses" treatise (titled: "Biblical Entheogens: A Speculative Hypothesis") here.
UPDATE II: Scandal in the "Stoned Moses" world is brewing.
That's what the Orthodox Anarchist, AKA Daniel Sieradski says. The OA points to a post he wrote in 2005 in which he laid out the same theory.
"My general thesis," he wrote back then, "is that Shamanistic ritual used to be an integral part of the ancient Jewish tradition, as is consistent with most religious sects historically. It is my belief that the consumption of entheogens (”God awakening” plants and fungii) — which would have been an entirely natural occurrence for prehistoric man and his predecessors — is responsible for the evolution of human consciousness, as well as man’s religious impulse.'

Sieradski says that he introduced Shanon to the idea when he met him at an Ayuhasca ritual back in 2005. The OA says he wouldn't mind a few props, but says he's not so much mad as bitter...   
Tercüme: Birgünde haberlerde pozitif bir LSD hikayesi duysak nasil olurdu acaba? Bir kere. "Bugün kafasi güzel olan birisi, farkina vardiki; madde, yavasca hareket eden bir titresimde yogunlasmis bir enerjiden ibaret ve hepimiz aslinda tek bir bilincin kendini subjektif olarak tecrübe eden uzantilariyiz. Ölüm diye birsey yok, hayat sadece bir rüya ve bizlerde  kendimizin birer hayaliyiz. Ve simdide Tom ve Hava Durumu. :-D. (Insanlar o zamanda anlamdi, simdide anlamayacaklar.)
 
Iste buda koyunlarin kafalari güzelken neye benzedigi. Yani bunlarin eline elitlerin hicbirseyi "kolaydan" vermiyor olmasina sasmamali ve hatta onlari tebrik dahi etmelisiniz. Ancak son zamanlarda uyusturucu kullaniminin arttigi ve insanlarin bunlara kolayca ulasabilmeye basladigida bir baska gercek. Cünkü kafasi güzel bir toplumu en kolay sekilde dize getirir, kontrol altina alir ve yönetirsiniz! Önce uyusturuculari elde edilemez bir havaya bürürsünüz ve biliyorsunuzki koyunlar elde edemediklerini islerine yaramasa dahi ellerine gecirmeye bayilirlar, böylece koyunlari yavas yavas bu özel seyin sihiri ile büyüler ve yine yavas yavas uyusturmaya baslarsiniz. Görebileceginiz gibi yasak olan seyler koyunlarin en cok istedikleri seyler ve koyunlarin yasal olarak elde edebildikleri sadece ivir zivir gibi görünüyor iken devletin yasa disi ilan etmesine ragmen ticaretini yaptigi en önemli kontrol unsurlarindan biriside bunlar. Koyuna yasa disi olan hicbirsey devlet icin yasa disi degildir! Koyun uyusturucu satamaz ama devlet satar. Koyun silah satamaz ama devlet satar. Koyun kumarhane acamaz ama devlet acar (iddaa vb.). Koyun genelev acamaz ama devlet acar. Görebileceginiz gibi koyunlarin en cok "ihtiyac" duyuduklarini zannettikleri seyler devletin kontrolü altinda. Koyun alkol üretip satamaz ama devlet satar. Bunun diger örneklerinide siz düsünün. Dikkat edin yeni kanunlarla önce koyunlarin sigara zevki ellerinden alindi, simdi ise sirada alkol var! Simdi koyunlar Tunus ve oradaki ayaklanmalara bakip nasilda ic cekiyorlar..... (Ver gazi medya, ver gazi!).  
Belki bazilari soracak, neden Musa ile bu kadar ilgileniyorum diye? Cevap cok basit: temeli yikilan bina ayakta duramaz! Bu yazi ilede uyusturucu kullanimina tesvik ettigimi düsünen varsa lütfen hemen küveti doldurup sac kurutma makinasi ile icine girsin, ne kadar az koyun o kadar iyi. 
Umarim bu "kurgu" hikayemi begenmissinizdir! :-) Arada bir masal anlatip eglenmekte lazim.
13 Alfa ve Omega, birinci ve sonuncu, başlangıç ve son Ben'im.

1 yorum:

  1. Ya sen çok tatlısın yaaa ama nereye kayboldun arkadaşım nasıl iletişim kurarız lütfen ortaya çık :(((

    YanıtlaSil