8 Mart 2012 Perşembe

Nanokonomi ve Polis Devletinin Nedenleri

Merhaba düsünebilen elitler ve koyunlar,

Birileri bana ekonomi hakkinda yazdiklarimin sacma oldugunu ve okullarin böyle birseyi aciklamadigindan yazdiklarimin kaale dahi alinmayacagini yazmisti. Aslinda birkac koyunun ne yazdigim hakkinda ne düsünüyor olduklari umrumda dahi degil ama bugün su ekonomik sistemi en basit hali ile anlatinca belki bazilarinda jetonlar daha kolay düsmeye baslar. Nanokonomi basitce para basiminin sosyoekonomik ETKILERINI aciklar. Örnegin: Borc almak.
Islevi devasa rakamlarla büyütmeye gerek olmadan sadece 1TL metaforu ile aciklamak mümkün. 1TL, bir kisinin bankaya girip onu borc almasini temsil ediyor. Bu rakami isterseniz 1TL, 20TL yada 10.000TL olarak degistirerek olusan etkiyi belki dahada iyi görebilisiniz.

NANOKONOMI:

A) Eger 1TL borc alirsaniz ->
B) Hersey 1TL lik ENFLASYONA ugrar ->
C) Ardindan borc alarak aslinda sorumsuz bir sigir oldugunuzu kanitladiginiz icin devlet bu sorumsuzlugunuzu daha etkili bir sekilde kontrol altina almak icin bir polisi daha ise alir. ->
D)Ardindan icinde bulundugunuz kücük ciftlikte, talep etmis oldugunuz kaynagin saglanabilmesi icin bir baska koyun öldürülür.

Eger bu islemi DIKKATLICE incelerseniz dünyanin ekonomik gidisatini daha iyi anlamaya baslarsiniz. Kredi karti ile yapilan her harcama bankanin olmayan parayi realiteye sokmasina neden olur. Tabiki koyunlar "ama ben kazanip geri ödüyorum, ne olacakki" derler. Sigirlar! Yapmakta oldugunuz sey karsiligi olmayan bir para yaratip yine bu karsiligi olmayan hayali parayi geri ödemek oluyor. Ve bunu defalarca tekrar ediyorsunuz cünkü gercek paranin elinize gecmesini bekleyemiyorsunuz. Para gelsin, hemen, simdi.... Tarlaya ekin ekip olgunlasmasini beklemek gibi parayida calisip ele gecene kadari kadar harcarsaniz ve BORC almazsaniz sistem düzelmeye baslayabilir.
A) Yani koyunlar borc paralari aldilar. Peki herhangi birsekilde ilerleyebildilermi?
B) Hayir, cünkü borc aldikca beraberinde herseyin fiyati kendi olusturmus olduklari ENFLASYON ile artti (Benzin, kira, emlak, gida, alkol vb.)

Eger eskileri hatirlayabilecek kadar yasli iseniz, 2002 ve öncesinde yasanmis olan borsa yada emlak balonlarindan evvel etrafta daha az polis, sokakta daha az catisma, daha az polis siddeti, daha az ceza, daha az vergi, daha az yasaklayici kanunlar ve daha az polis kontrol noktalarinin oldugunu hatirlarsiniz umarim. Yani halk daha az kontrol edilmekte idi.

C) Bugün büyük sehirlerde 2002 ve öncesine nazaran belki iki kat daha fazla polis ve cevik kuvvet bulunmakta. Polisler daha cok silahlanmaya ve kusanmaya basladilar. Örnek Türk Robocoplari, TV bunlari gururla sunarken koyunlar bir tebessümle seyrediyordu, fakat bu polislerin aslinda kendileri icin olusturulduklarini hic idrak edememislerdi. Polisler eskiden arada bir görünürlerdi ve nadiren sirenleri duyulurdu. Ancak agir bir suc isleyerek polislerin dikkatini cekebiliyordunuz. Cogu ceza yazmak icin illaki bir kusur aramiyordu. Uyarip yolluyorlardi. Polisler cogunlukla 155 aramalarina kosuyorlardi. Ivir zivirla ugrasmiyorlardi. 2000 yilinda yaklasik olarak 160.000 civari polis varken bugün 210.000 civarinda ve bu rakam daha arttiralacak . Bugün heryerde polis yada Jandarma araclari ile karsilasiyorsunuz ve görevde olanlar size ceza yazmak icin emir aliyorlar! Bu emri yerine getirmek icinde teknolojik kontrol altindalar ve azar yememek icin hertürlü sekilde ceza yazmanin yolunu ariyorlar. Bu gelisme tüm dünyada ayni. Fakat zaten öylede olmalilar. Sebep ise basit, NANOKONOMI  - yani bedava icin yalvaranlar (acgözlü tembeller) demir bir yumruk ile kontrol altinda tutulmak zorundalar. Sehirler cogunlukla calisanlarla dolu iken polisler sadece 155 vakalarina kosuyorlardi, fakat sehirler calisan kesimden bedava yemek icin yalvaran ve borc alan kesime dönüsmeye baslayinca polis icin tümü bir anda 155 vakasinin kendisi olmaya basladi. Cünkü esas hirsizlik sürekli bir sekilde isleme girmisti. Aslinda "siviller" bugün neredeyse her kösede ve bedavanin pesindekileri gözlem altinda tutmakta - peki koyunlar bu yeni sistemin siddetini neden kabul ediyorlar? Cünkü tipki "Yeni Dünya Düzenini Alt Edemezsiniz! Imkansiz" yazisinda belirttigim gibi - sigirlar bilincaltlarinda onlari kimin besledigini cok iyi biliyorlar. Gercekten calisan ve borc almayan biri olarak, polislerin neredeyse kafanizdaki bitleri toplayacak kadar yakin durmasina ve "Demolition Man" filmindeki gibi bir atmosferde yasatilmaya gelemezdiniz. Fakat yardim icin yalvaranlar (ör. Yesil kart) ve acgözlüler bedava yemeklerini elde edebildikleri sürece her türlü yeni kurala uymaya hazirdirlar.


Bu yüzden sokaklarda "devlet organize etmedikce" nerdeyse hic protesto yürüyüsü yapilmiyor. Neredeyse hergün polis vahseti ile ilgili birseyler duyuluyor yada videolari youtubeda geziniyor. Normalde bu tip videolari seyredenlerin ayaklanmasi gerekirdi, fakat kimse kilini dahi kipirdatmiyor. Cünkü hicbir koyun kendini besleyen hayirsever efendisine karsi terbiyesizlik yapmak istemiyor. Iste gercegin acindiracak hali bu! Eger 80lere yada 90lara geri giderseniz, o zamanlar insanlarin cogunun calisiyor oldugunu hatirlarsiniz. Sadece tek bir polis siddeti resmi/videosu yada etnik asagilama yüzünden millet sokaklara dökülüyordu. Peki fark ne? O zamanki insanlar cogunlukla borc almadan calistiklari icin kendilerini besleyen herhangi bir efendi gibi bir düsünceye sahip degillerdi ve yaptiklarinin terbiyesizlik oldugunuda düsünmüyorlardi, sadece kendilerine "ait" olan haklarinin cignenmesine gicik olduklarini belirtiyorlardi. Ardindan bir istifa dalgasi (kurban verme) olusuyor ve hersey tekrar düzeliyordu.

Polisin bugünkü demir yumruk politikasi ise artik ne yazikki gerekli oldu! Peki sunu tekrar edeyim: polis siddeti, kontrol noktalari, robocoplar, coplamalar ve baskinlar GEREKLI. Humanistler koyunlara INSANSINIZ diye mesajlar vere dursunlar - bunlarin aslinda birer deniz anasindan bile farkli olmayan barbarlar olduklarini cok iyi görüyorsunuz. Bunun örneklerini hergün sokakta kendim görüyorum.... Koyunlara verilen elde edebilme yetkisi onlari suc isleme sinirinin esigine getiriyor. Sanki borc alabilmek onlari kokain cekmis bir bagimli gibi kendilerini "yenilmez" hissettiriyor. Tabiki sonuc olarakta merkez alanlarda cevik kuvvet otobüslerini hazir kita görüyorsunuz.
Bakin sapsallar, polisi, calisan ve üreten ayrica borc almayan kesim ilgilendirmiyor bile, cünkü bunu basarabilenler zaten önemli bir haysiyete sahipler. Ancak zamanla daha taskin bir polis baskisini hissedeceksiniz ve bunun tek nedenide yillardir dahada türeyen tembel ve acgözlü plastik para kullanicilari olacak. Tipki virüslere karsi antibiyotik kullanilmasi gibi, durum sadece mikrodan makroya entegre oluyor. Umarim ahmak ahmak bakmadan ne demek istedigimi anliyorsunuzdur.
Eger PANDORA'ya gitseydim orada bunca polis siddeti görürmüydüm? Tabiki hayir, cünkü oranin halki doga kanunlari ile dengede yasamayi biliyorlar ve olanla yetiniyorlar, yani acgözlü degiller. EYWA denen Tanrilarinada "bize sunu bunu ver" diyede yalvarmiyorlar. Siz bana dünya üzerinde kredi karti yada bedava yemek karti kullanilmayan bir sehir gösterin bende size polis baskisinin nerede az oldugunu göstereyim. Ayni sekilde - bana dünya üzerinde kredi yada yemek kartlarinin tonlarca kullanildigi bir sehir gösterin ve bende size dogrudan bir POLIS Cehennemini göstereyim.

Neyse, devam edelim....

Yeni bir Polis ise alindigi zaman, bir kisi

D) kücük ciftlikte biryerde öldürülmüs demektir. Bu sekilde kullanmak istediginiz kaynagi baskasinin kullanmasina izin vermemis olursunuz (hirsizlik). Eger koyunlar biraz borc alirsa orta seviye bir savas yasanir, yani 1. Dünya Savasi. Eger koyunlar daha fazla borc alirlarsa daha büyük bir savas olusur, yani 2. Dünya Savasi. Eger koyunlar ortalama miktarda borc alirlarsa ortaya Vietnam yada Irak 1&2 benzeri bir Savas cikar. Eger koyunlar esi görülmemis miktarda borc alirlarsa ortaya Kutsal Kitaplardaki Kiyameti andiran bir Devasa Savas ve Soykirim cikar, yani 3. Dünya Savasi. Yani koyunlar ne ekerlerse onu biciyor olurlar, herzamanki gibi!

NANOKONOMI.

Kural olarak: Sahte para (borc) Sahte bir hayat yaratir. Bankadan aldiginiz borc ile en güzel hatunu bulup evlenebileceginizi zannediyormusunuz? Tekrar ve iyi düsünün! O'da sahte ve frijit olacak,  aslinda o buldugu homo-beta erkeklerle takilacak, cünkü kadinlar beta erkekleri daha kolay manipule ederler ve onlarda sizin gibi bankadan alfa ablalari icin borc alabilirler. Bankadan borc alip IYI bir HAYAT yasayabilecekmisiniz diye iyi düsünün! iyi düsünün - cünkü göreceksinizki piyasaya akan sahte para SANATIDA bozacak, yani müzigi, yemegi, kültürü..... hayati özel yapan hersey piyasaya karismis olan bu sahte para ile sulandirilmis olacak ve yavas yavas gözlerinizin önünden tipki bir selale gibi denize dökülecek ve bir daha asla geri getiremeyeceksiniz. En basitinden bugünkü gece hayatini bundan 10-15 sene evvelki ile karsilastirin. Artik heryer VIP bölümleri ve localarla dolu, herkes birbirinden kopuk ve herkes birilerine birseyler kanitlama cabasinda, fakat eglenme ikinci planda. Fiyatlar ates pahasi ve tek önemli olan sey GÖRÜNTÜ! Bugün bir klupte birisi bir sise sampanyaya 2000TL yi kredi karti ile ödeyince sizce bunun enflasyonunuza etkisi ne olacak? Peki ya bankadan borc alarak kültürlü yada varlik sahibi insanlarin yasadigi bir semte tasinabilirmisiniz? Iyi düsünün - yeni yetme zenginler diger züppelerle takilirken hayattan zevk almanin ne oldugunu dahi idrak edemiyorlar... Neden? Cünkü hepsi sahte kokteyl partilerinde aslinda gercek hayattan yoksun yasiyorlar, cünkü zihinlerinde bunlarin hepsinin birer ilüzyondan ibaret oldugunu cok iyi bilmekteler - bir nevi kendini-inandirir-gibi-yapma show'u icinde birer figüran gibiler ve aslinda asla kazanip haketmedikleri birsey olmaya calisiyorlar.
Bu sadece matematiksel. Degiskenlerin ne oldugunun bir önemi yok. Ister emlak, laleler, karikatür kitaplari, "isiltili hayat", hukuki ünvan, istersede doktor ünvani - NANOKONOMI size eger kendinizi kandirirsaniz (borc) sonunda icinizde BOS bir hisle biteceginizi garantiler. Yani Sahte ile giren Sahte ile cikar... 0+0=0

Simdi oturun ve iyi düsünün....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder