8 Mart 2012 Perşembe

Yalan - Korku - Güc Üclüsü


Merhaba düsünebilen elitler ve koyunlar,

Cogu insanin kabul etmekte zorlandigi sey karsilasmakta oldugu korkularin %99 unun aslinda birer Yalan oldugudur. Klostrofobiyi ele alalim - eger dar bir alan icerisinde isem bu ölecegim demektir! Ey yüce Lucifer bu nasil olabilir?! Daha az hareket etme alani icinde bulunma ilüzyonuna inanma (inandirilma - kandirilma) ile!

Korku = Yalanlar = Güc!!! Güc elde etmek icin topluluga yalan söylemek zorundasiniz - bunu basarmak icinde koyunlarin normalde perdelemeye calistiklari bir konuyu kullanirsiniz, böylece ne oldugunu bilmedikleri birsey ile onlarin korkuya kapilmalarini ve sizi dinlemelerini saglarsiniz, tabiki koyunlar konunun ne oldugunu tam olarak bilmediklerini belli etmek istemezler, bu yüzdende bununla ilgili bir soru sormak onlar icin "gerzek ezik" damgasi yemek gibidir. Iste böylece onlara korku fantazilerini costuracak yeni bir ilüzyon sunar ve böylecede cevabi yada cözümü sizde diye sizi dinleyen koyunlarin zihinlerini elinize gecirirsiniz.

Gözlerime bakin ve tekrar edin!
Korku, Yalanlar ve Güc birbirlerine bagli üclü bir takim gibide görünseler aslinda hepside ayni sey. Cünkü biri öbürü olmadan var olamaz. Koyunlar gücü korku ile eslestirdikleri icin, güce sahip olanin bunu elde etmek icin aslinda yalan söylemis oldugunu asla düsünmezler. Bu kisi daima güce sahipti zaten, öyle degilmi? Sapsal koyunlar!

Eger bu üclüyü biraz daha genis incelersek, bunlari birer Enerji olarak kategorize edebiliriz.


Korku: Birinin Potansiyel Enerjisi
Yalanlar: Hareket Halindeki Enerji
Güc: Sürtüsme


GÜC:

Eger günese bakarsaniz enerjinin ona dogru hareket ettigini görebilirsiniz. Enerji günes tarafindan elde edildiginde yavaslamaya ve Devasa nitelikte bir Sürtüsme olusmaya baslar. Cok iyi bilinen bir tanima bagli olarak günesin yüzeyinin üst atmosferinden milyonlarca derece daha soguk oldugu bilinmektedir. Dünyada, is piyasasinda, paranin akisina bakin... paranin akisinin durdugu yer gücün barindigi yer degilmi? Tipik olarak bakin, para cebinize geldi ve simdi kendinizi daha iyi yada güclü hissetmiyormusunuz?

YALANLAR:

Insanlik tarihinin belkide en büyük yalani PARA denen sey. Aslinda tamamen BORC'u temsil eden sey sanki degerli birseymis gibi gösterilmeye calisiliyor. Bir türlü bu yalani yakalayamiyorsunuz, cünkü paranin hareketi hic durmuyor!



Hareket halindeki Para....

KORKU:

Bu his, bir varligin hayatta kalmasi icin gereklidir. Ne zaman bir hayvan birseyden korksa, bu amplifikasyonun karsiligi olarak ortaya enerji cikacaktir. Bu ister bir kedinin kendini bir köpegin kovaladigini zannettigi icin agaca cikmasi yada TV deki bir spikerin dünyanin sonunun geldigini söyleyerek koyunlarin survival cantalari almalarini saglamak olsun, sonuc hep aynidir. Hayatlarinin tehlikede olduguna inandirin yeter. Cogunlukla böyle bir tehlikenin olmasi gerekmez bile. Önemli olan inandirici olmasidir. (Kedi korna sesini köpek zannetmistir. Koyunda TV deki spikerin arka planda gösterdigi 2012 sahnelerini gercek sanmistir). Ortaya cikartilabilecek potansiyel enerji daima sarmal bir bobindeymis gibi hazir beklemektedir.

Is yaparken ilk farkina varacaginiz sey YALAN söylemenin bu isin bir parcasi degil aslinda Ticaretin TEMELI oldugudur. Aynen öyle, bunu tanidiginiz tüm basarili isadamlarina sorun alacaginiz cevapta hep ayni olacaktir. Yani yalan söylemeden is yürütmenize imkan yoktur! Demekki bununla sunu ögreniyoruz: DÜRÜST IS diye birsey yoktur! Hayirseverlerin kodeksinde Yalanlar daima diger Yalanlari takip eder. Anlayacaginiz gibi bu cümleyi su sekilde tercüme edersiniz: Korkular yalanlarla yüzlesir. Müsterilerinize hangi okulu nasil bitirdiginizi dogruya dogru anlatirsaniz asla IS yapamazsiniz. Ancak bunun yerine müsterilere "emekli bir ögretmen" yada "eski bir siyasetci" oldugunuzu söylerseniz isinizde basariyi elde etmeniz dahada kolaylasacaktir. Koyunlarin önüne sahte referanslar, sahte diplomalar, sahte dereceler, sahte kurs diplomalari yada sahte bir CV koyarak basarinizin yavasca artisini izleyebilirsiniz. (Tabiki size nasil sahte kagit yapilir yada nasil sahte refernas ayarlanir anlatmayacagim). Ben iyi niyetliyim yapamam diyenler icinde sunu belirteyim: Is ortaminda görebileceginiz tek bir gercek var oda müsterinin kendisine yalan söylenmesini bekledigi hatta bunu tercih ettigidir! Buda arz ve talep olarak is dünyasini isletmeye devam ediyor. Müsterilerinize dogruyu (aci gercek) söyleyerek elde edeceginiz tek sey uzun süren tartismalar ve kabullenememe mazeretleridir. Ancak eger müsteriye tercih ettigi yalani söylerseniz, isyerinizi mutlu bir koyun olarak terk etmesini ve tekrar geri gelmesini saglarsiniz.

Bazen müsterinin yüzüne gercegi dogrudan "baam" diye söyleyerek olusan yüz ifadesi sanki "Noel Baba aslinda yok" demissiniz gibidir! Böylece bana sanki tüm fantazi dünyalarini yikan bir canavar gibi bakar ve en kisa zamanda ya yanimdan kacmayi yada fantazinin aslinda hayal olmadigi yalanini duymayi beklerler. "Hayir, saka yaptim, tabiki Noel Baba var!".... Isin ilginc yani, yalan söylediginiz zaman müsterilerin size sanki Yüce Lucifermissiniz gibi bakmalaridir. Birisi ile oturup iki saat boyunca kalp yetmezligim ve onun bana getirdigi sancilardan bahsederek, müsterinin duygusalligini ve ölüme karsi olan korkusunu kullanabilirim.

Yoooo, daha yeni basladik.

Bakin, insanlari gercekler ilgilendirmiyor - bunun kanitida bunca politikaci ve is adamlarinin varligi! Sadece Yalanlar yani Fantaziler satis yapabiliyor. Taze (ama) donmus cilekler, Misir Suruplu (HCFS) Dogal icecekler yada ülkemizin lideri gibi zirva aciklamalarin var olmasinin tek nedeni: "Korkularimi hakli cikaracak yalanlar söyleyin" hissidir. Is yaparken insanlara CÖZÜM satamazsiniz. Yani Cözüm sadece bir defa satilabilecek birseydir. Önemli olan insanlara size anlattiklari Problemleri örtbas eder gibi görünen yeni bir Problem satmanizdir, böylece müsterilerde müdaviminiz olur. Örnegin bir müsteri gelip size derdini söylüyor: "Kizim o kadar salakki bir türlü okulda basarili olamiyor"..... tabiki sizde kalkip "Hanimefendi ben cocugunuzla sahsen ilgilenip ona okulda 5 ler almasi icin yardim edecegim" demiyorsunuz!! Yo, yo, yoooo - bunun yerine söyle birsey diyorsunuz: "Anliyorum, demekki cocugunuzun gercekten bir problemi var ve bu düsük notlar yüzünden Üniversiteye gitmesi oldukca zor olacak".
Ortadaki sizsiniz cünkü koyunlar problemleri icin bir kurtarici ariyorlar ve hemen onun etrafinda toplasmaya basliyorlar. Bu onlarin istedigi sey, sizin tercihiniz degil! Siz sadece istediklerini veriyorsunuz.

Buradaki fikir, müsteriye problemini geri satmak! Müsteri size cözüm aramaya gelmiyor. Müsteri hezeyanlarina bir gerekce ariyor sizden bekledigide ona söyleyeceginiz yalanlar ile bunu ispatlamaniz. Müsteriye cözüm sunarak yaptiginiz sey bir müslümana Kabenin Islamla alakali olmadigini söylemek gibi birseydir. Problemleri cözmek sadece aklini kullanmayi ret edenlerin yaptigi seydir. Halka bir bakin, hic problemlerinin bir sonu gelecek gibi görünüyormu? Peki gercekten bu sigirlar problemlerinin son bulabilecegine INANIYORLARMI? Iste bu yüzden koyunlar Matrix denilen fantazi dünyasinda yasamayi ISTIYORLAR. Eger ok atmayi bilmiyorsaniz size bunu kimsenin iyi bilmedigi söyleniyor ve böylece ezik oldugunuz konulari perdeleyebiliyorsunuz. Zaten duymak istediginizde bu degilmiydi? Yani su yada bu alanda ezik olmak NORMAL biseyyyyy! Koyunlar daima politikacilar yada patronlar hakkinda atip tutmaya ve sikayet etmeye devam ederler. Fakat asla ne oy vermeyi birakirlar nede hergün sikayet ettikleri o berbat isi. Oy vermek tüm koyunlar icin tipki bir Mesih Hezeyani gibidir, cünkü gelecek olan yeni mesih herkesin problemine bir cözüm bulacaktir ve böylece kimse problemini kendi basina cözmek zorunda olmayacaktir. Koyunlar iyi yalancilara bayilirlar! Birinin cikipta yasiyor olduklari zirva (fantazi) dünyanin harbidende böyle isledigini söyledikleri sürecede inanip oy vermeye devam edeceklerdir. Yani bu varliklar bunu istiyorken, ne diye cözüm sunasiniz yada satasiniz. Eger bir fahise düzülmek icin ayaginiza gelmisse ve bunun icin birde üzerine para vermek istiyorsa ne yapacaksiniz? Nasihat edip eve mi yollayacaksiniz yoksa en iyi (yalan) muamele ile parasini alip tekrar gelmesinimi saglayacaksiniz? Kendinize karsi DÜRÜST olun! Zaten fahisenin istedigide bu degilmiydi? Burada vicdan azabindan kim bahsedebilir?!
"Yaziklar olsun sana" mi diyelim yoksa bu iki kizi yataga hangi yalanlarla attiginimi soralim? Ayrica yalana bastan hazirlikli olan ikisine ne sormali? Alan razi veren razi degilmi? Suratlarindan dahi okunmuyormu? :-D

Simdi kendinize bir sorun bakalim, neden tüm ürünlerin üzerindeki "yalan" dolu iddialar hayirseverlerin olusturdugu kanunlar tarafindan herhangi bir cezaya maruz kalmiyor yada en azindanyasa disi ilan edilmiyor??? %100 meyve suyu amblemleri var ama arkasinda "en az %40 saf meyve suyu" yaziyor! Katkisiz yaziyor ama 6 ay raf ömrü veriliyor! GDO'suz deniyor ancak ham maddenin geldigi yer yazmiyor! Neden bunlar YASA DISI degil! Yada söyle diyelim, Neden "YALAN SÖYLEMEK" yasa disi bir davranis degil? Bahsettigim sey yalanci sahitlik falanda degil, yani simdi bunu sonra sunu söylemek gibi. Benim bahsettigim sey dogrudan YALAN söylemek. Bu YASA DISIdegil cünkü bu davranis doganin dengesinde mevcut olan birsey, ki bunu daha öncede acikladim. Dogadaki her canli bir sekilde digerini kandirarak avlanabiliyor, yani yalan söyleyerek!

Hicbir katki maddesi YOK! %100 Meyve suyu. Fakat %50 yada fazlasi SU. Yani SU bir katki maddesi degilmi? Iste size bir baska hayalperest fikir daha. Katki Maddesi denince akla gelen sey sadece kimyasal maddeler - ancak "SU" bu kategoriye dahil degil! Öylemi?! Iste koyunlar tam olarak bu kadar SALAKLAR! Ve kimileri cikipta halen bana merhametsiz oldugumu anlatmaya calisiyor. Aptalligin özrü yoktur. Yoksa ülkenin %80 nine zihinsel engelli bandaji takmak gerekirdi.



Askeriyenin yapmaya calistigi en önemli seyde bu degilmi? Kamuflaj! Hic düsmana yada avina nerde oldugunu söylemek isteyen olabilirmi? Ölmek yada ac kalmak isteyen sapsallar (yiyecek) haric!
Korku oldugu zaman potansiyel bir enerji kaynagida bulunmus olur buda GÜC elde edilmesini saglar. Iste bu "doganin isledigi sekilde" kabul edilen bir KANUN, anlayan icin tabiki. Bu yüzdende yasak degil! Sömürürken tadini cikarin!

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder