6 Mart 2012 Salı

Akilli Haplar Yolda (Yeni Microchip Kandirmacasi)

ABD merkezli Proteus Biomedical tarafından geliştirilen yeni teknoloji sayesinde hapların içine yerleştirilen mikroçiplerle hastaların ilaçlarını alıp almadığı (Ilac bagimlisi sigirlar icin bicilmis kaftan), sağlık durumları ve ilaçların olası yan etkileri doktora görünmeye gerek kalmaksızın izlenebilecek.

[Bir dakika simdi orada durun..... Zihninizi bir bosaltin ve tekrar düsünün... Yani simdi ben yukaridakini dogrumu okudum?? Chip yutacaksiniz öylemi?]


Mikroçipli hapları geliştiren uzmanlar (kim bu "asilzade insan evladi" uzmalar?, isimleri ne?, uzmanliklari ne?), bu teknolojinin bilhassa pskiyatri hastalarında, çok fazla ilaç almak zorunda olan ve yanlış dozda ya da yanlış zamanda ilaç alma riski taşıyan yaşlı hastalarda faydalı olacağını belirtiyor (Kontrollü ölüm!). Sadece 1 mm genişliğindeki sensörler, doktorların hastaları hastane dışında takip edebilmelerini sağlayacak.(Gercekten bunu sadece doktorlarmi istiyor? :))

Haplar, kalp rahatsızlığı olan kronik hastalarda pahalı ilaçların işe yarıp yaramadıklarını ya da yan etkilere yol açıp açmadıklarının anlaşılmasını da sağlayabilecek. [Kobaylik icin bicilmis kaftan]

Sensörler ayrıca unutmaları halinde kadınlara doğum kontrol haplarını almalarını hatırlatabilecek. (Tabi kanserojen haplarini almayi unutmamalilarki kanser haftalarinda göbek atip kanser olduklari icin eglensinler)

’Akıllı haplar’, ilaç midede hazmedildiğinde zararsız bir elektrik akımıyla aktif hale geliyor. Bu akımla harekete geçen sensör, hapın mide tarafından hazmedildiği saati ve tarihi kaydediyor. Ayrıca kalp atışını, hareket ve nefes alma düzenlerini de ölçebilecek. (Yani hersey kontrol altinda, panik yapmayin :))

Bu bilgiler, sağlık durumunun ve ilaçların etkilerinin tam bir tablosunun çıkarılması için cep telefonuna ya da kablosuz bağlantıyla internete aktarılabilecek. (Bunun icinde kesin bir IPhone ve onun salak sanal oyuncaklarindan biri gerekir! IPopo, IHaya, IAnal :))

Silikon mikroçipler hastalar tarafından görülmüyor ve üretim aşamasında herhangi bir standart ilaca ilave edilebiliyorlar.

(Hmm, yani bu microchipler ilaclara böyle ilave edilebiliyorsa demekki yediginiz gidayada ayni sekilde ilave edilebilir! Ondan sonrada vay efendim neden salgin var, kosun asi yaptirmaya!)

İki büyük ilaç firmasının geliştirilen bu yeni teknolojiyle ilgilendiği kaydedilirken, ilacın denemelerine 12 ay içinde İngiltere’de başlanacağı belirtiliyor.

(Türkiyeyede getirsinler halk sabirsizlikla bekliyor.)

Kaynak: gazeteport

Orjinal Ingilizce: http://www.cnn.com/2010/HEALTH/02/02/pills.medication.compliance/index.html?iref=allsearch

Bakin moronlar bundan bir kac sene evvel herkesin eline veya kicina bir chip takilacak diye herkes panik halinde beklerken alin size yeni bir metod! Artik chipler sigirlara zorla takilmayacak, cünkü sigirlar bu chipleri kendi istekleri ile satin alip yutacaklar. Chip sunu yapiyor, bunu yapiyor, yani bilmeniz gereken kismi yazilmis. Fakat baska ne tür özellikleri veya yan etkileri olabilecegi sorusu pek akla gelmiyor herhalde (Elektromanyetik dalgalarla beyin kontrolü gibi). Tabi nasilsa sevgili, yakisikli ve zeki "bilim adamlari" insanlar icin bunlari üretiyorlar ve onlar asla gizli kuruslar onlarin maaslarini ödeyip onlari hayatlari pahasina tehdit ettikleri icin insanlara kötü niyetli bir teknoloji olusturmak gibi bir zihne sahip degiller. Manyakmisiniz yaa, olurmu hic öyle seeeyyy. Ayrica bu internet yolu ile "doktorunuza" iletilen bilgiler kesinlikle baska amaclar icin 3. sahislara iletilmeyecek, olurmu öyle sey caniiiiim. Yani bukadarda skeptik olurmu bir INSAN? Ohaaa artik, böylede komplo teorisimi olur!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder