8 Mart 2012 Perşembe

Futbol ve Gruplasma Mantalitesi


Merhaba düsünebilen elitler ve koyunlar,

Hep bakiyorumda, acaba diyorum birgün birisi cikipta su "spor" denen fakat artik sadece futbol olarak bilinen oyun ve onun taraftarlari hakkinda ne düsündügünü yazacakmi. Sanirim cogunluk bir taraf tuttugu icin kimse bu konuda düsüncelerini aciga vurup kendini rezil etmek istemiyor. Neyse, biliyorsunuzki gercegin aci tokati konumuz ise ben daima varim.
Spor karsilasmalari tipki maymunlarin ortasina kiz-kaciran (torpil, fisek) atmak gibi birseydir. Görünüse göre bu koyunlar köleliklerinden kurtulmak yerine profesyonel sporlarla ilgilenmeyi daha cok seviyorlar. Simdi bu taraftarlara koyun demekte tam dogru degil, maymun aslinda en dogru terim. Özellikle bir karsilasma aninda bu maymunlarin davranislarini hayvanat bahcesinde ortalarina kizkaciran atilmis maymunlarla karsilastirirsaniz, ortada pek bir fark olmadigini göreceksiniz.

Tüm su futbol karsilasmalari sirasindaki kavgalar, provokasyonlar yada küfülerin olusma sebebi tüm bu ORC zihinli magara varliklarinin bir gruba yaklasinca kendilerini daha güclü hissediyor olmalarinin nedeni. BJK-GS macinin oynandigi gün, bu macin seyredildigi bir yere girin ve üzerinizdede herhangi bir takim rengi olmasin. Maymunlarin size bakislarini izleyin; sizin hangi tarafa ait oldugunuzu tanimlamak istercesine bakiyorlar... dostmu düsmanmi gibi! Bu maymunlar bir araya geldiklerinde icgüdüsel vahsi dogalari tekrar ortaya cikiyor ve elde ettikleri cesaret onlari sanki birer herkül kiliyor. Iste bu kalabalik ve onun yanlilari icin asla bir sempati duymuyor, fakat ekranda birbirlerinin kafalarini kirarken seyretmektende zevk duyuyorum. TV eglence icin degilmiydi - "We want to entertain YOU"!?
Eglendirin beniiiiiiii.....
Hic tekil sahislarin grup icinde nasil birdenbire sanki daha büyük hayalara sahipmisler gibi davrandiklarina sahit oldunuzmu? Ayrica bu tekil sempanzelerin icinde bulunduklari grubun büyümesi ilede hayalarinin ve buna bagli cesaretlerinin arttiginida gördünüzmü? Buna bagli olarakta beyin hücrelerinin nasilda yavas yavas gözlerindeki ferden uzaklastigini izledinizmi? Yani bu maymunlar ne kadar cogalirlarsa, cesaretleri ve barbarliklarida bir o kadar artiyorken, diger yandanda düsünme ve merhamet gibi diger tüm kavramlari sanki hic sahip olmamislar gibi unutuyorlar.   

Iste bu maymunlarla benim aramdaki farkda bu: ben tek basina bagimsizligimi elde etmeye ugrasirken, maymunlar bunun sadece bir arada iken mümkün olduguna inanmaya devam ediyorlar. Birlikten kuvvet dogar gibi atasözleri bu davranisin temelinde yatiyor sanki. (Fasistlerde ayni düsünceye sahip degilmiydi?!) Basit bir cumartesi aksamini düsünün... bir bara gidiyorsunuz, bir kösede kizli erkekli bir grup oturuyor ve bazen olmadik aptalca seyler yapiyorlar ve etrafin bunun farkina varip varmadigina bakiyorlar, cünkü normalde disarida kimse onlara ilgi göstermiyor. Tabiki onlara soracaginiz dogrudan bir soru: "Neden böyle aptlaca davraniyorsun?" karsiliginda size verecekleri cevap cogunlukla ictikleri alkol olacaktir, fakat gercekte bu davranislarinin tek nedeni grup/sürü mentalitesine adapte olmus olmalaridir. Yani grup icinde iken sorumluluk kavrami grup icinde bölünür ve böylece grup büyüdükcede bu kavram azalmaya devam eder ve böylece sanki hicbir sorumluluklari yokmus gibi bir hisse kapilir ve yapilabilecek en aptalca seyleri yapmaya baslarlar. Gruptaki kadinlar erkeklere bagirmaya yada laf atmaya baslarlar. Hic sokakta tek basina yürüyen bir kadinin bir grup erkege laf attigini gören oldumu? Tabiki Hayir! Ancak iceride, yani sürünün icerisinde iken hissetikleri bu icgüdü ile GERCEK DOGALARINI ortaya sermekteler. Vahsi, aptal ve sorumsuz bir sigir sürüsü.
What's up bitch..... Fuck you all... yes, you all! Bana ve dostlarima kafa tutabilecenmi leeeyn? :-D
Birkac ay evvel yanimdaki birkac kisi ile bir cafede oturmus nargile icerken ayni andada bir futbol karsilasmasi TV den gösteriliyordu. Mac sirasinda tüm o koyunlarin bagirislari ve cigliklari balta girmemis ormanlardan gelen seslere benzerdi. Mac bittikten sonra halen karsilikli küfüre devam ediyorlardi ve kavga cikarmak icin neden ariyorlardi. Cünkü kavgayi cikarmak isteyen elindeki imkani kullanip grup halinde bir baska gruba dalmayi hedefliyordu, böylece normalde asla basaramayacagi bir isi basarmis olacakti. Bu lavuk eger arkasindaki gruba güvenmese idi karsisindaki kisileri provoke edecek tek bir kelime bir söyleyemezdi. Gikini bile cikaramazdi! Ancak baktiki kavga cikmadi, sokakta gezerken pantolonunu indirip park etmis arabalarin üstüne isemeye basladi. Bir yandanda bagira bagira küfür ediyordu. Simdi bu lavuk eger bastan sonra yalniz bir sekilde maci seyrediyor olsaydi, sadece söyle bir tip izlerdiniz: utangac, sessiz, ezik ve korkak... taninmamaya calisan ve milletten uzak oturan. Ancak gruba girdigi zaman kendini digerlerinin omuzlari arkasinda saklayabilecegini düsündügü icin bir anda cesareti artmaya basliyor ve normalde olmayan hayalari avuclarindan disari tasiyor. Tüm bu davranislarin tek bir aciklamasi var: zayif ve ezik olanlar daima, gruplastiklarinda birer beyinsiz, vahsi hayvana dönüsürler.
Tabi simdi belkide kendinizede soruyorsunuzdur: Insanlar neden genis bir grup icinde iken DEGISIYORLAR!?
Gama Isinlari???
Spor, zayif olan koyunlarin bir araya gelip güclü bir grup olusturarak, aslinda "zayif" olmadiklari yalanini kendilerine yutturmak ve sanki normalde güclü ama sivil hayatta "zayif" takilmak gibi bir gizli görevleri (undercover agent) oldugu sebebine bir aciklama olarak kullanilir. Eger spor olmasaydi, bugün, oturtudugunuz yerdeki tüm koyunlar hergün sokaklarda biryerleri yikiyor yada yakiyor olurlardi, hemde hergün! Iste bununda tek nedeni kendilerine yada realiteye (doga kanunlari) karsi olan nefretlerinden baska birsey olmazdi. Hayatin zor ve adil olmadigini anlamalari ile belkide intihar oranlarida artardi. Iste tüm sigirlarin vahsi yada barbar genleri kontrolsüz islemesin diye COLOSSEUM (Kolezyum) sistemi kullaniliyor. Stadyumlar bu sigirlari haftanin belirli günleri (doz) buraya doldurarak tüm nefretlerini sahanin ortasina dökmelerini (hasat) sagliyor. Iste böylece tüm bu sigir vahseti onlar icin hazirlanmis "kin dökme" laboratuarlarinda kontrol altinda tutulmaya devam ediliyor. Zaten 20 dakika sonra bagirmaktan sesleri kisiliyor ve disari ciktiklarindada polis kordonu altinda evlerine yollaniyorlar. Özellikle maca gelmeden evvel alkol almis olanlari izleyin karsilasma sirasinda nasilda cigirmaya basladiklarina bakin! Evli 3 cocuk babasi, 30.000TL borc, issiz kalmaya ramak var, hayati bitmis artik... eger ona orada bagirma izni vermezseniz bu adam bu negatif (kin) enerjisini nereye bosaltsin? Arabanizin üzerine? Evinizin yada Magazanizin camlarina?

Bugünkü futbol stadyumlarina dikkat ediyormusunuz? Nasilda yavas yavas daha büyük ve satafatli bir hal aliyorlar degilmi? Kolezyum icin romalilarda ayni sekilde düsünüyordu. Halk eglensin! Bu aradada elitler islerini yapsin.
Eeeehhmm, neydi buranin ismi? GS'nin yeni stadyumu: ARENA?!! Soka girmelimiydim peki bunu duyunca? :-D


Hic elitlerin "zorunlu" olmadikca futbol seyrettigini görüyormusunuz? Hileli oldugunu bildiginiz bir karsilasmayi niye izleyeseniz? NIYE? Bu karsilasmalarin hileli oldugunu Spartacus gibi dizilerde gösteriyor ama nedense koyunlarin zihninde en ufak bir mum isigi bile belirmiyor.
Programli asimile robotlar ordusu. Ayni düsünen, ayni davranan, ayni konusan ve ayni hisseden bir zombi robot sürüsü. Orcazoid-Borglar.

Spor dendigi zaman cogu koyunun düsündügü tek spor ya futbol yada basketbol. Öteki sporlara ne oldu? Güres? Eskrim? Uzun Atlama? Halter? Voleybol?...... Yoooo, futbol, futbol, futbol.... artik bayanlarda futbolu seviyor! En azindan bunun öyle oldugunu zihinlere TV deki bayan spor spikerleri ile yerlestirmeye calisiyorlar. Artik mac seyrederken erkekler etrafta kadin olup olmamasina göre bakip "kontrollü" bir sekilde kinlerini salabiliyorlar (küfür). Yani stadyuma tipki bir Borg sürüsü gibi girip tekrar bir Borg sürüsü gibi cikiyorlar. Tabiki arada bir "olusturulan" kavgalarla bunun böyle olmadigi "yayini" yapiliyor. Polis iki grubu "bile bile" karsi karsiya birakiyor ve baaaam! Ancak etrafi iyi gözlemleyenler ne demek istedigimi cok anliyordur. Sonrasinda üzerinde degisiklik yapilmak istenen futbol klüpleride gelismeleri birer özür olarak kullaniyor ve sorumluda taraftar oluyor. Ne kadar dahiyane bir plan degilmi? Problem-Reaksiyon-Cözüm! Asla geri tepmez.
Böyle yagmur altinda oynuyor iken seyretmeyi kim istemez degilmi? Kim buna hayir diyebilir?
Tüm bu gruplasmalar sadece koyunlarin doganin onlarin üzerinde uyguladigi baskiya karsi seslerini cikarmalari icin gereken bir unsur. Gruplasmalarini engelleyin, göreceksinizki sokaklari birbirlerine katacaklar!

Futbolu ve grupsal azginlasma bölgelerimizi geri istiyoruz. Yoksa tüm kinimizi üstünüze salacagiz. Bize zayif oldugumuzu hatirlatacak realite showlari gösterilsin istemiyoruz.



Iste koyunlar icin gelecegin futbolu üzerine yayinlanmis bir reklam. Cok fantastik ve futuristik degilmi? Simdi gösterdikleri sey, suanda elitlerin aklinda olan ve gelecek ile ilgili planladiklari sey. Sacma diyenlere sadece "Demolition Man" filmini seyretmelerini tavsiye ediyorum ve filmin bir "fiksiyon" olarak sunulmus oldugunuda hatirlatayim. Futbolcularin hizi ve yetenegi bir yere kadar ilerleyebiliyor! Bildiginiz gibi eger ilerleme yoksa ilgide kaybolacaktir. Bu yüzden önce kurallari degistirmeye basliyorlar, akabindede teknolojik eklentiler gelmeye devam ediyor. Eger bugün 3B gözlükler ile oturup bir maci HD kalitesinde sanki sahanin ortasinda gibi seyredebiliyorsaniz, ki parasi olan bunu yapabiliyor, cünkü teknoloji mevcut... demekki bu tip futuristik planlarda realiteye sokulabilir. 50 sene evvel birine, gelecekte ekran karsisinda oturup sizden 3000km uzaktaki birisi ile dogrudan kablo vasitasi ile sex yapabileceginizi söyleseydiniz sanirim suratiniza icinize seytan girmis gibi bakardi. Ya peki ayni kisi "bugün" yüzünüze nasil bakardi? Futbolcularin sakatliklarina bir son olarak bu tip bir uzuv kullanilabilir ve böylece hem oyuncunun degeri artar hemde oyunun islevi hizlanir. Daha uzun paslar, daha sert sutlar, daha genis kavisli paslar, daha yüksege sicramalar ve havada yada kalede patlayan toplar. Sizce koyunlar bunu görmek icin "siraya" girmeyecekmi?


Ancak cocuklar coktan hazir! Ve onlarin cocuklarida bu oyunun "ilkel" halini bilmeyecekler bile.

Cocugunuza bunun nasil isledigini anlatmayi deneyin ve yüzündeki "Oha" yada "Yuh" ifadesine bakin. Aklima gelmisken, su "indirme" (donwload) olayinin sadece internet ile basladigini zanneden koyunlara bu isin ilk olarak radyo sinyallerinin kasetlere kaydi ile gerceklestigini hatirlatayim! Kasete oyunun program kodlari kayit edilir ve kaset okutularak bu kodlar bilgisayar yüklenirdi. Belkide saatlerce "beklerdik" ancak tüm eforlar sonucu oyunu oynamak bir baska zevk idi. Simdiki gibi hemen indir, yükle, oyna yoktu! Beklemek hayatin ve eglenmenin bir parcasi idi. C64 oynamis olanlar bunu daha iyi anlarlar.

Sadece bilinen gelecegi kontrol edebilirsiniz, bunun icinde gelecegi simdiden sekillendirip kontrolü elinizde barindirmaya devam edersiniz. - Mr Snow White


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder